- 12-12-2020, 04:12 - admin 5182

Нічийне завершення року

У матчі з "Минаєм" "Ворскла" набирає одне очко.
Нічийне завершення року

“Ворскла” (Полтава) – “Минай” 1:1 (0:1)

Протокол матчу.

Футбольний рік для «Ворскли» завершено. Можливо, він завершився не так, як того хотіли вболівальники. Після трьох «сухих» поразок поспіль хотілося перемоги. Тим паче, суперник для цього був підходящий.

Дебютант Прем’єр-ліги «Минай» знаходився нижче в турнірній таблиці та й грали полтавці хай і без глядачів, але на своєму полі. Однак, до всіх проблем зі складом «Ворсклу» наздогнало відлуння останнього матчу в Чернігові. Юрій Максимов і Віктор Уляницький спостерігали за грою з трибуни. Керував діями команди Сергій Ревут. Офіційної інформації поки знайти не вдалося, але з великою долею вірогідності наших тренерів дискваліфіковано за виcловлювання на адресу Катерини Монзуль.

На сам матч вплинув ранній гол гостей. На 14-й хвилині Кожанов помітив ривок Нурієва й видав хороший пас на хід у вільну зону. Захист «Ворскли» провалився, нападник «Миная» спокійно наблизився до зони небезпечного удару й не став нічого вигадувати. Анатолій пробив практично по центру в надії «прошити» Різника й це йому вдалося. Полтавці опинилися в найгіршій для себе ситуації, коли треба відігруватися проти суперника, який великими силами захищається. До того ж щось створювати на футбольному полі заважали погодні умови.

На диво, цього разу «Ворскла» відігралася швидко. Щербак зіграв на грані офсайду й після паcу Пердути пробив повз Поповича. Боковий запалив «поза грою», а Шурман взяв паузу для консультації з суддями, які працювали з VAR. Вердикт – гол відмінено. Повтор показав, що якщо положення «поза грою» там і було, то все вирішували навіть не сантиметри, а міліметри.

Через чотири хвилин полтавці забили знову. Гол Скляра теж Шурман відмінив. Цього разу питань до рефері не було. При зародженні гольової атаки в офсайді опинився Дмитро Щербак.

Початок другого тайму суттєво не змінив малюнок гри, тому тренерський штаб «Ворскли» почав проводити заміни. Пешич вийшов на поле замість Сапая, а Кравчук – замість Челядіна. І ці перестановки в складі дали результат. На правому фланзі Пешич віддав передачу на Пердуту, а Ігор виконав сильний пас вздовж воріт, на який відгукнувся Кравчук. Данило підставив ногу й вразив ворота «Миная» з кількох метрів – 1:1.

До кінця матчу команди мали по одному хорошому моменту для того, щоб вирвати перемогу. У «Миная» шанс забити втратив Пиняшко: після його удару м’яч з лінії воріт вибив Пердута. А «Ворсклі» перемогу принести міг Васін. Замість того, щоб виконати удар на техніку й вразити порожні ворота після помилки Андрія Поповича на виході, Денис вирішив пробивати на силу й зробив це дуже неточно.

У компенсований час «Минай» вимагав пенальті після удару зі штрафного в виконанні Хахльова, коли м’яч міг влучити в руку Пешича. Шурман знову взяв паузу для оцінки моменту за допомогою системи VAR й після цього дав фінальний свисток.

У першому колі «Ворскла» набрала двадцять очок у тринадцяти турах. Якщо комусь цей доробок здається малим, не завадить поглянути в турнірну таблицю річної давнини.

Футболісти й тренери йдуть у відпустку. Сподіваємося, зимове міжсезоння буде використано продуктивно як у плані роботи на зборах, так і для селекції. Кадровий голод – це наразі головна проблема полтавців. І її треба вирішувати.

Олександр Данник

Фото прес-служби ФК «Ворскла»

Погода