- 17-09-2010, 11:09 - sasa 201

Одного разу в Кривому Розі

Одного разу в Кривому Розі

Історія суперництва Полтави і Кривого Рогу сягає ще довоєнних часів минулого століття.

Команди цих міст неодноразово змагалися в різних турнірах у різних якостях. Спочатку це були товариські матчі, коли команди їздили одне до одного в гості, потім – офіційні поєдинки, а починаючи з 1959 року головні команди міст (тоді ще \”Гірник\” та \”Колгоспник\”) почали регулярно між собою зустрічатися в чемпіонаті СРСР. Звичайно, були різні результати та рахунки. Бувало перемагали криворожани, а бувало й полтавці. З Кривого Рогу наші футболісти не так часто поверталися з вікторією. Однак були окремі матчі, де перевага все ж була на боці футболістів із Полтави. Про один із таких поєдинків наша розповідь.

1960 року чемпіонат СРСР в одній із українських зон класу \”Б\” добігав кінця. Обидві команди вже готувалися до канікул, однак ця обставина жодним чином не завадила \”Колгоспнику\” розгромити \”Гірник\” на його полі – 4:0. Ось що писала про той матч криворізька газета \”Радянський гірник\”:

2 жовтня болільники футболу не раз пригадували матч, який відбувся між командою «Гірник» і севастопольцями. Тоді також безперервно лив дощ, поле було вкрите калюжами, ноги грузли в багнюці. Та наші тоді грали відважно. Напевне і зараз гра буде не менш цікавою. Свисток судді і м\’яч летить над полем. Гості – футболісти міста Полтави – намагаються відразу ж перехопити ініціативу, але дзержинці, вперто атакують їхні ворота. Хороша подача Бориса Басуріна, але воротар «Колгоспника» бере м\’яч. Кілька разів б\’є по воротах гостей Анатолій Безбожний, але марні  зусилля. Полтавчани вміло захищаються. Болільники хвилюються: невже перша половина гри закінчиться внічию. Та ось гості біля наших воріт. Короткі пасовки і перший гол, незабаром другий. В другій половині гри футболісти «Гірника» знову прориваються до воріт полтавчан але знову невдало. Третій і потім четвертий м\’яч виймають господарі поля з сітки. Мабуть не в дощі справа, а в майстерності, якої нашим футболістам треба вчитися. Це ще раз показала гра другого жовтня яка закінчилась рахунком 4:0 на користь полтавського «Колгоспника».

Погода