Першість Полтавщини - 05-09-2011, 08:09 - sasa 293

Олег Филь перемагає \”Пирятин\”

Олег Филь перемагає \”Пирятин\”

У 14 турі чемпіонату області серед команд першої ліги відзначимо мінімальну перемогу беззаперечного лідера змагань градизького \”Темпу\” над ФК \”Лубни\” і чергову поразку пирятинців.

 

Центральним поєдинком туру і всього другого кола чемпіонату вважалася зустріч лідерів першолігових змагань. У Градизьку місцевий \”Темп\” приймав другу команду чемпіонату – ФК \”Лубни\”. Команда гостей чимала гідний опір суперникам, але лубенці не змогли втримати навіть нічийний результат, попри те, що у другому таймі господарі грали у меншості – з гри було вилучено досвідченого голкіпера темпівців Гринька. У переможців двома голами відзначився досвідчений Сергій Зав\’ялов, а у складі лубенців пощастило відзначитися забитим м\’ячем юному Сергію Сергієнку – 2:1.

 

У іншому цікавому протистоянні один із лідерів першості \”Локомотив\” із Гребінки грав на виїзді проти дебютанта першої ліги ФК \”Глобине\”. Зустріч суперників була принциповою і напруженою, але підсумок матчу склався вже у першому таймі, в якому залізничники провели у ворота суперників два важливих голи – відзначилися влучними пострілами Юрій Кривошея і Валентин Шевченко. Після цієї перемоги \”Локомотив\” вийшов на \”чисте\” друге місце в турнірній таблиці. Але вся боротьба ще попереду.

 

Дещо несподіваними, або навіть сенсаційними, стали результати двох поєдинків. У Кобеляках місцевий \”Колос\” приймав полтавську \”Молодь\”, і підопічні Віктора Детюка поступилися молодим полтавським виконавцям – 0:2. Голи у переможців провели Віктор Мартьян і Олександр Жмурко.

 

Ще одне цікаве футбольне протистояння очікувалося у Дмитрівці кременчуцького району, де місевий «Колос» приймав гадяцьку команду «Псел». Зі слів начальника команди і лікаря гостей Анатолія Близнюка, його команда по ходу поєдинку вела в рахунку (голи провели Сергій Кузуб, Станіслав Сизьон), але по завершенні зустрічі вже поступалася 2:3 господарям. І лише на 89 хвилині поєдинку досвідченому миргородцю Олександру Овдієнку, що виступає у складі гадяцької команди, вдалося зрівняти рахунок – 3:3.

 

А під Полтавою резервісти полтавської \”Ворскли\” зуміли дати справжнвій бій одному з претендентів на нагороди цьогорічного чемпіонату – ФК \”Пирятин\”. Двічі влучними пострілами відзначився півзахисник дубля ворсклян Олег Филь – спочатку він забив із пенальті, а потім – із гри. У пісумку – доволі несподіана перемога юнаків-полтавців з рахунком 2:1.

 

Результати матчів юнацьких команд: \”Молодь\” – \”Колос\” К – 0:2, \”Колос\” Д – \”Псел\” – 0:1, \”Темп\” – ФК \”Лубни\” – 10:1, ФК \”Миргород\” – \”Колос\” З – +:-, ФК \”Глобине\” – \”Локомотив\” – 0:1, ДЮФШ \”Ворскла\” – ФК \”Пирятин\” – 3:0.

 

Турнірне становище та календар першості

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода