Баскетбол - 06-05-2011, 05:05 - sasa 160

Ольга Мазніченко – чемпіонка України!

Ольга Мазніченко – чемпіонка України!

Наша землячка, вихованка Миргородської ДЮСШ Ольга Мазніченко у складі київської команди \”ТІМ-СКУФ\” завоювала золоту медаль чемпіонату України з баскетболу серед команд жіночої вищої ліги.

 

\"ОльгаНагадаємо, що Мазніченко двічі у складі збірної України – у 2008 і 2009 роках (це – унікальне явище) була кращим снайпером юніорських чемпіонатів Європи. У сезоні 2009/2010 вона грала в іспанській Примері у складі команди \”Сельта\” з міста Віго. Минулої осені наша землячка повернулася в Україну і стартувала в жіночому чемпіонаті країни.

\”ТІМ-СКУФ\” упевнено пройшов турнірний шлях. Команда Мазніченко перемогла в одній з підгруп вищої ліги і увійшла до шістки фіналістів. За дві гри до завершення чемпіонату киянки забронювали собі золоті медалі, здобувши 17 перемог у 18 матчах. Лише у груповому турнірі \”ТІМ-СКУФ\” програв одну гру команді \”Регіна-Баскет\” з міста Бар. У двох останніх зустрічах чемпіонату, результати яких не впливали на фінішний \”розклад\” для киянок, вони грали з \”Дніпром\” у Дніпропетровську і \”Пальмірою\” в Одесі. Таким чином \”ТІМ-СКУФ\” за дві гри до фінішу забронював собі золоті медалі у вищій лізі чемпіонату України за версією Федерації баскетболу України.

Та не встиг завершитися цей турнір, як на початку квітня було відроджено вже інший чемпіонат України за версією Баскетбольної жіночої професійної ліги (10 клубів). Команда Ольги Мазніченко і у цьому турнірі стартувала найкраще серед інших, здобувши у семи матчах сім перемог. Наша землячка і тут демонструє свої снайперські якості. У зустрічі з \”Орланом\” (Сімферополь) Ольга набрала 25 очок, з \”Динамо\” (Київ) – 22 очка, з \”Луганськими Ластівками\” – 18 очок. Із перших 7-ми матчів Мазніченко грала у 5-ти. У цих п\’яти іграх вона набрала 89 очок і у рейтингу снайперів Професійної ліги за середнім показником перебуває на 7-й позиції – у середньому за гру Ольга набирала по 17,80 очка. А в рейтингу з \”підбирань\” на щиті вона перебувала на 5-й позиції – 46 підбирань у 5 матчах (у середньому за гру – 9,20).Натепер трійка лідерів жіночої Професійної ліги має такий вигляд: \”ТІМ-СКУФ\” – 7 перемог у 7 матчах, \”Козачка\” (Запоріжжя) – 6 перемог у 8 матчах, \”Динамо\” (Київ) – 5 перемог у 7 матчах. Друге коло цього професійного чемпіонату завершиться 5 червня. Можливо, тоді Ольга Мазніченко стане володаркою вже другої золотої медалі чемпіонату України з баскетболу в одному і тому ж самому сезоні 2010-2011 років.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода