- 09-04-2010, 09:04 - sasa 177

Ольга Мазніченко – у Єврокубках!

Ольга Мазніченко – у Єврокубках!

Завершився перший закордонний сезон вихованки Миргородської ДЮСШ Ольги Мазніченко, який вона провела у жіночій баскетбольній Суперлізі Іспанії.

Там вона опинилася влітку минулого року, одразу після того, як їй виповнилося 18 років. До того наша землячка грала в українській жіночій вищій лізі у складі київської команди ТІМ-СКУФ, з якою виборювала призові місця в чемпіонаті України.

А в іспанську команду \”Сельта-Індепо\” Ольга Мазніченко потрапила після того, як двічі поспіль (у 2008 і 2009 роках) у складі дівочої збірної України ставала кращим снайпером двох поспіль чемпіонатів Європи з баскетболу серед юніорок.

Команда Ольги Мазніченко \”Сельта-Індепо\” посіла 6 місце у регулярному чемпіонаті Іспанії (це кращий результат команди з міста Віго за останні 5 років). У 26 матчах \”Сельта-Індепо\” набрала 39 очок (13 перемог, 13 поразок). Для того, щоб продовжити боротьбу у серії плей-офф, до якої вийшли 4 кращі жіночі команди Іспанії. баскетболісткам з Віго не вистачило лише 1 очка. 4 місце посіла команда \”Манн Фільтр\” (Сарагоса) – 40 очок, 5 місце – \”Аргон Уні\” (Жирона), яка також, як і команда Ольги Мазніченко, мала 39 очок.

Перший свій легіонерський сезон наша землячка може вважати цілком успішним, адже разом зі своїми подругами Ольга Мазніченко виборола право для \”Сельта-Індепо\” вже цього сезону знову змагатися у єврокубковому жіночому баскетбольному турнірі.


Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода