Новини - 15-12-2020, 06:12 - admin 5515

Опитування: кращий молодий гравець «Ворскли» в 2020-му році

Обирайте одного з п’яти претендентів.
Опитування: кращий молодий гравець «Ворскли» в 2020-му році

Молодим футболістам у «Ворсклі» довіряли нечасто. Однак 2020-й рік став винятком. Десь вимушено Юрій Максимов випускав на поле гравців дублюючого складу й U-19.

Чим не привід започаткувати нову номінацію – «Найкращий молодий гравець року»? Поки складно сказати, чи стане вона традиційною, але в цьому році вибирати є з кого. До претендентів висувалися дві вимоги: мінімум 10 офіційних матчів, зіграних за «Ворсклу» в календарному році, та вік на 1-е січня не більше 21-го року. Отже, претенденти.

Претенденти

Дмитро Різник (24 матчі). Вихованець «Ворскли» Дмитро Різник дебютував за основний склад ще наприкінці  2019-го року, коли команду очолював Віталій Косовський. У першому ж матчі воротар пропустив чотири голи від гравців «Зорі». Це не зламало Різника й до кінця 2019-го року він витіснив з основного складу Олександра Ткаченка, а в наступному році вже був безумовним першим номером. Вдала гра Дмитра в фіналі Кубку України привернула до воротаря увагу закордонних клубів.

Артем Челядін (12 матчів, 1 гол). Вихованець стрийської «Скали» Артем Челядін дебютував за основний склад «Ворскли», як і Дмитро Різник, за тренерства Віталія Косовського. Уже після приходу Юрія Максимова півзахисник відзначився дебютним голом в матчі проти ПФК «Львів», а в новому сезоні почав виходити на поле ще частіше.

Наджееб Якубу (24 матчі, 1 гол). Ганський півзахисник Наджееб Якубу потрапив до Полтави в юному віці й підпускався до стартового складу ще Василем Сачком. Зараз Наджееб – один з основних флангових гравців нашої команди. Юрій Максимов довіряє півзахиснику, а він віддячує тренеру самовідданою грою.

Ібрахім Кане (23 матчі, 4 голи). Ібрахім Кане з’явився в «Ворсклі» приблизно в один час з Наджеебом Якубу. Тоді важко було передбачити, що цей не надто кремезний хлопчина через пару років стане одним з лідерів команди. Хоча бажання грати було видно відразу.

Чи не єдиний мінус малійського легіонера – слабка дисципліна. У першому колі нинішнього чемпіонату Кане вилучався двічі, пропускаючи через дискваліфікації важливі матчі.

Данило Кравчук (17 матів, 2 голи). Данило Кравчук потрапив до Полтави з юнацької команди київського «Арсенала» й почав багато забивати за «Ворсклу» U-19. Цікаво, що дебютував за основний склад нападник фактично будучи гравцем дев’ятнадцятирічних ворсклян.

У 2020-му році Данило забив свій дебютний гол за «Ворсклу», грав нападника й вимушено флангового півзахисника. Його вихід на поле є одним із варіантів Юрія Максимова для активізації гри попереду.

Де голосувати

Для голосування ми обрали канал нашого сайту в Телеграмі. Переходьте за адресою https://t.me/fcvorskla1955, додавайтеся в групу, знаходьте опитування в новинній стрічці й віддавайте голос за свого фаворита.

Цей експеримент пов’язаний з тим, що останнім часом з’являється дедалі більше контенту, який не зовсім підходить під формат сайту: короткі думки, зручні опитування, вікторини та ін. Звісно, регулярно публікуються там посилання на статті з сайту. Не втрачайте ще одне джерело комунікації й новин про улюблену команду.

Погода