Аматори - 27-05-2012, 11:05 - sasa 266

Передчасні жнива

Передчасні жнива

Центральним поєдинком другого туру відкритої першості Миргородського району  з футболу календар визначив двобій ще чинного чемпіона великосорочинського «Колоса» з третім призером торішньої першості «Хліборобом-Лісом» (Шахворостівка).

 

Після конфузу в  стартовому поєдинку команді з батьківщини славетного Гоголя, яка знову приймала суперника на своєму полі, мабуть же, конче необхідно було реабілітуватись. Однак, видно, сам бренд гостей зумовив другу поразку господарів. Хоч і по мінімуму, але «Хлібороб-Ліс» зумів «упорати» «Колоса» хай тільки й на футбольному полі – 1:0 на користь шахворостівчан. Причому «хлібороби» 2/3 ігрового часу «жнивували» вдесятьох. Перемогу їм приніс влучний удар Анатолія Сидоренка. Як зауважив тренер переможців Анатолій Коваленко, такі змістовні дії, таку пристрасність із боку, власне, обох команд він у районних змаганнях спостерігав не часто. Напевне, тому, що на матчі були присутні «куратори» обох колективів – депутати обласної ради Михайло Харченко і Юрій Тараненко, емоційно вболіваючи кожен за своє «дітище». Глядачі взагалі шаленіли від захвату, відстежуючи перипетії драматичної боротьби! Тож «ужинок» після двох турів у «Хлібороба-Лісу» стовідсотковий – 6 очок. Не відстала й «Нива» з Попівки, «зібравши» після виграшу в хомутецького «Старту» теж стільки ж. Удруге пригальмував черевківський «Темп», поступившись на своєму полі савинцівській «Олімпії» – 0:14.

 

Призвідцями такої приголомшливої поразки можна вважати форвардів «олімпійців» Олександра Назаренка і Костянтина Шеремета: влаштували змагання між собою, хто більше заб’є. Десь дещицю до півдюжини не дотяг кожен. До честі господарів, із організаційного боку спортивний захід був підготовлений на межі можливостей невеличкого села завдяки старанням сільського голови Юрія Нероди і наставника «Темпу» Володимира Бутенка: інформаційне забезпечення, вважай, на все село; урочистості перед початком матчу за участі депутата районної ради, директора ТОВ «Савинці» Тетяни Ситник; гостинний прийом приїжджої команди; об’єктивна оцінка перебігу подій на полі значної кількості як для цього населеного пункту глядачів. Словом, футбол повертається в село Черевки. І це найбільше радує. Ну а очковий набуток «Олімпії» – півдюжини очок – дозволив очолити турнірну таблицю відкритої першості Миргородщини за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів.

ФК «Комишня» обіграв дома ФК «Ромодан» – 2:1. Переможний гол  на рахунку Олександра Мирошника. Біликівський «Промінь» на своєму полі поступився ФГ «Татарчук АП» – 3:5. «Ниві» (Баранівка) приплюсовано три очки без гри через неявку з поважної причини ФК «Зуївці». Колектив із Шишаччини з 6-ма очками також серед лідерів.
А  третій тур готує нове випробування для чемпіона – дуель із «Олімпією» у Великих Сорочинцях.      

Олексій Полив’яний  

Погода