Матчі - 29-10-2018, 12:10 - admin 541

Перемога на характері

«Ворскла» в меншості здобуває перемогу над «Олімпіком».
Перемога на характері

На домашній матч проти донецького «Олімпіка» Василь Сачко випустив практично той самий склад, що і кількома днями раніше в Баку.

Щоправда, майже в кожній ланці були мінімальні зміни. В центрі захисту з перших хвилин з’явився Олександр Чижов. Це дозволило повернутися на більш звичне місце в центрі поля Володимиру Чеснакову. Отримав шанс проявити себе з початку матчу й бразилець Карека, який замінив на вістрі атаки Коломойця.

Гру ж активніше розпочали гості. Перший небезпечний момент біля воріт «Ворскли» виник вже на 6-й хвилині. Це Політило не то пробивав, не то подавав у воротарський майданчик. М’яч не зачепив нікого з футболістів й зовсім трохи розминувся з воротами.

А через десять хвилин Даллку втратив позицію й був легко обіграний Дегтярьовим у штрафному майданчику. Ардіну не залишалося нічого іншого, як порушити правила – одинадцятиметровий і попередження для захисника. Пенальті спокійно реалізував Політило, розвівши м’яч і Шуста по різних кутах.

Втім, на цьому неприємності для Даллку не закінчилися. На 33-й хвилині він небезпечно зіграв проти суперника й побачив перед собою друге попередження, яке автоматично перетворилося на вилучення. Таким чином, Ардін поставив своїх партнерів у дуже скрутне становище. «Ворскла» не тільки поступалася в рахунку, а ще й цілу годину ігрового часу мала провести  в меншості.

До кінця тайму полтавці не лише встигли перебудувати свою гру, а й встановили рівновагу. На 44-й хвилині Кулач дістав передачу з правого флангу й зумів у падінні прострелити вздовж воріт. Нікого з партнерів у зоні, куди пішов пас, не було. Зате був молодий захисник «Олімпіка» Снурніцин, який невдало підставив ногу й зрізав м’яча у власні ворота.

Здавалося, що по перерві гості притиснуть «Ворсклу» до власних воріт й доб’ються свого. На ділі ж вийшло, що підопічні В’ячеслава Шевчука просто не знали, що робити з чисельною перевагою. «Ворскла» надійно оборонялася й по можливості контратакувала. У результаті одна з контратак на 65-й хвилині завершилася серією з чотирьох кутових підряд. Останнє стандартне положення й принесло успіх полтавцям. Захисники не зуміли далеко вибити м’яча, а першим на підбиранні був Кулач. Удар Влада з лінії штрафного майданчика прийшовся в поперечину, після чого м’яч вдарився об газон й вискочив у поле. Боковий суддя впевнено сигналізував про взяття воріт – 2:1.

За 25 хвилин, що лишалися до кінця матчу, донеччани мали, мабуть, один по-справжньому гольовий момент. Зате який! На 81-й хвилині «обрізка» Коломойця призвела до того, що Білоног після пасу від Шиндера пробивав уже по порожніх воротах. У цьому моменті ворсклян виручив Чижов, який просто дивом в останній момент вибив м’яча.

«Ворскла» здобула дуже  важливі три очки, адже після перемог «Десни» й «Львова» боротьба за місця в першій шістці суттєво загострилася.

«Ворскла» (Полтава) – «Олімпік» (Донецьк) – 2:1

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Якубу (Скляр, 75), Кулач (Одарюк, 93), Шарпар, Карека (Коломоєць, 55), Чеснаков, Сапай, Чижов, Даллку, Ребенок.

«Олімпік»: Махновський, Пасіч, Снурніцин, Цимбалюк, Зубейко (Білоног, 74), Кольцов (Шиндер, 57), Гай, Сондей (Балашов, 46), Політило, Ксьонз, Дегтярьов.

Голи: Снурніцин (44, автогол), Кулач (68) – Політило (16, з пенальті).

Попередження: Даллку (16), Сапай (51) – Ксьонз (87).

Вилучення: Даллку (33, друге попередження).

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода