Матчі - 17-03-2012, 10:03 - Sonyksson 191

Перемога з присмаком помсти

Перемога з присмаком помсти

\”Ворскла\” – \”Іллічівець\” 3:1

Голи: Селін, 10, Чічіков, 76, Ребенок, 79 – Кожанов, 11

Ворскла: Казаков, Даллку, Курилов, Чеснаков, Селін, Маркоскі, Краснопьоров, Кривошеєнко (Чічіков, 46), Ребенок (Западня, 89), Безус (Оберемко, 84), Будник 
Іллічівець: Худжамов, Бутко, Невмивака, Іщенко, Шевчук, Віценець (Яворський, 61), Чайковський (Федотов, 78), Ярошенко, Таргамадзе, Кожанов, Будковський (Фомін, 67)

Попередження: Даллку, Безус, Маркоскі – Шевчук, Віценець, Яворський, Чайковський

\”Нам потрібна перемога!\”. Саме це гасло уболівальників як інколи було актуальне перед матчем \”Ворскли\” проти \”Іллічівця\”. Гравці та тренерський штаб підкреслювали, що їм сподобалось грати в Європі, а значить для отримання шансу побувати там цього року необхідно брати максимум очок з командами, які не належать до першої трійки. \”Іллічівець\” у першому колі добряче зіпсував настрій полтавчанам, які після дуелі з румунами просто не встигли перемкнутись на внутрішні змагання.

Стартовий склад приніс деякі інновації в передній лінії. Янузі перебрав карток у попередньому матчі і брати участь у грі не міг. Його місце на вістрі атаки зайняв Будник. У воротах знову опинився Казаков, а страхував його на цей раз Величко. Долганський залікував травму, та місцем на лавці поступився Сергію.

Гра розпочалася без розвідки. Уже на третій хвилині Безус, як досвідчений слаломіст, розібрався із прапорцями-захисниками та викотив під удар Буднику. Євген бив, здавалось, чітко та врятував захисник, винісши кулю із стрічки. А вже на десятій хвилині рахунок було відкрито! Крайній правий захисник Даллку обігрався з Кривошеєнком, увійшов у штрафний майданчик і прострілив вздовж воріт. Будник зібрав коло себе трьох захисників, а у вільну зону метеоритом влетів лівий крайній захисник Селін. Невідпорний удар по порожніх воротах – гол!

Та не встигли глядачі відійти від емоційного сплеску, як Краснопьоров втратив м’яч у центрі поля, не зміг перехопити передачу на фланг, куля дісталася Кожанову, якого забули перекрити ворскляни і хавбек гостей відмінно кладе красень-гол у дальню дев’ятку з-за меж штрафного майданчику. Казаков був безсилий – 1:1.

До кінця тайму особливої небезпеки команди так і не створили. Крім сплеску жовтих карток особливо згадати і нічого. \”Іллічівець\” не форсував події, а \”Ворскла\” допускала стільки браку, що варто було видавати посібник \”Як зіпсувати атаку неточною передачею або поганим прийомом\”. Особливо не щастило Кривошеєнку та Краснопьорову, учорашнім гравцям Маріуполя, загубився на полі Ребенок.

На другу половину гри Павлов випускає замість Івана Олексія Чічікова. Чого тут було більше – тренерського передчуття, чітко вивіреної стратегії чи банального вдалого гороскопу, зараз сказати важко. Але саме цей гравець приніс перемогу полтавській команді. На 51-й хвилині Будник у боротьбі із Невмивакою примудрився із незручного положення влучити в штангу воріт Худжамова. За 15 хвилин до завершення матчу Даллку видав точний пас у штрафний майданчик на Чічікова, Олексій прийняв м’яч спиною до воріт, розвернувся і відправив кулю більярдним ударом у дальній нижній кут – \”Ворскла\” виходить уперед! Варто відзначити, що знову цілу пачку захисників зібрав біля себе активний Будник.

А добив гостей Ребенок. Невпинний Чічіков як на крилах пролетів флангом, отримав пас і повернув м’яч на центр штрафного майданчика, Будник вкотре відволік оборонців, а Павло потужним ударом мало не порвав сітку! 3:1 – впевнена реабілітація за поразку першого кола.

До заповітного п’ятого місця зроблено черговий крок. Зовсім скоро наступить стадія вирішальних битв. Три очки в залікову торбу – і всі думки про наступний матч. Боротьба за єврокубки цього року обіцяє бути запеклою.

Віталій Сонікссон

Погода