Матчі - 13-03-2021, 07:03 - admin 10644

Перша домашня поразка

«Ворскла», граючи майже весь другий тайм у більшості, поступається «Дніпру-1».
Перша домашня поразка

“Ворскла” (Полтава) – “Дніпро-1” 0:1 (0:1)

Протокол матчу.

Усе колись відбувається вперше. Ось і «Ворскла», яка до мату з «Дніпром-1» ще не програвала на своєму полі в нинішньому чемпіонаті, перервала приємну серію.

Після перемоги над «Маріуполем» Юрій Максимов не став вигадувати нічого нового й виставив проти дніпрян той самий склад. І в першому таймі ворскляни мінімум двічі були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Спочатку Кулач пробивав з вбивчої позиції головою після пасу з правого флангу від Тілля. Зробив це нападник полтавців не найкращим чином, бо влучив прямо у воротаря Юрчука, якому залишилося лише виставити руки вперед. Так само невдало пробив і Олександр Скляр. Опорний півзахисник «Ворскли» підкараулив відскок від «стінки» після штрафного в виконанні Тілля й перебував у штрафному майданчику практично по центру воріт. Удар сильним і акцентованим не вийшов, тому Юрчук перевів м’яча його на кутовий.

Дніпряни також не відсиджувалися в обороні. Спочатку рахунок міг відкривати Логінов. Екс-ворсклянин замикав дальню стійку, проте пас йшов зависоко. Нормально підлаштуватися під м’яч захисник гостей не встигав і пробив головою вище воріт. А ось Довбик свій шанс використав. Причому вихідна позиція для удару в Артема була набагато гіршою, ніж у Кулача чи Скляра. У цьому моменті все вирішила індивідуальна майстерність. На 40-й хвилині Довбик змістився справа ближче до центру й сильно пробив з-за меж штрафного майданчика. М’яч пройшов по складній траєкторії й пірнув за комірець Різнику.

У перерві Юрій Максимов зняв з гри Скляра, який ще з четвертої хвилини сидів на жовтій картці, й випустив Луїзао. Ця заміна стала ще більш актуальною на 54-й хвилині, коли за другу жовту карту арбітр вилучив дніпрянина Дугласа. Про справедливість рішення Копієвського в конкретному моменті можна сперечатися, однак на своє вилучення бразилець награв ще в першому таймі. Тому Ігор Йовічевіч може звинуватити в тому, що його команда залишилася в меншості, тільки себе, адже він міг зняти гравця в перерві матчу.

Отримавши перевагу в одно футболіста, полтавці, як і в матчі з «Маріуполем», створили на полі дуже мало. Удар Пуцліна під поперечку з меж штрафного майданчика витягнув Юрчук, а Павло Ребенок, пробиваючи головою на 87-й хвилині, не влучив у ворота зовсім трохи. Гості, хоч і глибоко сідали до власних воріт, про контратаки не забували й пару разів мали шанс закривати гру. Тому закинути «Дніпру-1» можна лише затяжку часу: надто часто ноги дніпрян судомило в останні хвилини матчу.

«Ворскла програла й за такого стану справ говорити про боротьбу за третє місце в цьому сезоні, мабуть, не варто. І справа не в тому, що команда втрачає очки там, де їх треба було набирати. Гра підопічних Максимова не виглядає цілісно. Гравці, які виходять з лави запасних, не посилюють, а в кращому разі не послаблюють гру. Плюс команда, опиняючись в ситуації, коли потрібно відігруватися й проходити насичену оборону, не може запропонувати супернику майже нічого нестандартного. Поки все виглядає саме так.

Залишається лише чекати омріяного сонечка й хорошої якості газону. На думку Юрія Максимова, за таких умов «Ворскла» виглядатиме краще.

Олександр Данник

Фото прес-служби ФК “Ворскла”

Погода