28.07.2012.
Ворскла (Полтава) - Карпати (Львів)
3 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 3 : 1 Карпати
Ворскла (Полтава) Карпати (Львів)
28.07.2012. 19:00
3 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 4000 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 34ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)
Перший асистент: Ярослав КУШ (Івано-Франківськ)
Другий асистент: Олег МУРАВЙОВ (Маріуполь)
Резервний арбітр: Максим КОЗИРЯЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Делегат: Максим БОНДАРЄВ (Київ)
Інспектор: Віктор ПАРАДНІКОВ (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 1 Вр Північна Македонія БОГАТІНОВ Мартін
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 24 Зх Польща ТОСІК Якуб
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 21 Зх Словенія БАЛАЖІЦ Грегор
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 32 Зх Україна ПЛАСТУН Ігор
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 8 Зх Україна ОЩИПКО Ігор
19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро 25 Зх Україна ТКАЧУК Андрій
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 88 Пз Грузія ДАУШВІЛІ Муртаз
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 16 Пз Україна ХУДОБ’ЯК Ігор
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 17 Пз Україна ГОЛОДЮК Олег
8 Пз Україна БУДНИК Євген 18 Нп Україна КОПОЛОВЕЦЬ Михайло
39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван 77 Нп Іспанія ЛУКАС Мартінез
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 23 Вр Україна МИСАК Роман
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 36 Нп Україна ГУДИМА Володимир
18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій 28 Нп Україна КАСЬЯН Олександр
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 19 Пз Україна МАРТИНЮК Ярослав
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 10 Нп Україна ГЛАДКИЙ Олександр
20 Пз Україна МІЛЬКО Вадим 4 Зх Сербія МІЛОШЕВІЧ Іван
27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 43 Пз Україна ОЗАРКІВ Ігор
 
Головні тренери
Україна Вадим ЄВТУШЕНКО Нідерланди Павло КУЧЕРОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЛІЄТАВА Іван goal.png 21
БЕЗУС Роман goal.png 27
43 substitution.png КАСЬЯН Олександр
КОПОЛОВЕЦЬ Михайло
ЄРЕМЕНКО Дмитро goal.png 53
59 yellow_card.png ДАУШВІЛІ Муртаз
61 substitution.png МАРТИНЮК Ярослав
ДАУШВІЛІ Муртаз
67 goal.png ОЩИПКО Ігор
КРИВОШЕЄНКО Іван
БУДНИК Євген
substitution.png 72
73 substitution.png ГУДИМА Володимир
ХУДОБ’ЯК Ігор
ЯНУЗІ Ахмед
ЛІЄТАВА Іван
substitution.png 75
САПАЙ Вадим
ЄРЕМЕНКО Дмитро
substitution.png 80
МАРКОСКІ Йован yellow_card.png 85
90+5 yellow_card.png ОЩИПКО Ігор

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Ці незручні зручні "Карпати"

 

Ворскла — Карпати
28 липня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз  - 2:1.

Ворскла - Карпати

Календар стартових матчів для ворсклян – кращий і не вигадаєш. Команда в перших чотирьох матчах просто повинна була б набирати вагомий доробок очок, принаймні в трьох домашніх матчах. Але не треба забувати і про сумну традицію програвати стартовий домашній поєдинок нового сезону - поза залежністю від обставин і суперника. Біло-зелені поступилися «Кривбасу» - традиція така. В матчі, в якому навіть гості не сподівалися на повноцінну перемогу та й не дуже прагнули її здобути. І все ж зважимо на те, що Євтушенко будує нову команду, а для цього потрібен час. Однак час часом, але ж уболівальники прагнуть перемог, а головне – хочуть бачити справжню гру команди вже зараз.

 Львівські «Карпати» - доволі незручний суперник для ворсклян. Варто сказати, що востаннє «Ворскла» перемагала вдома львів'ян понад три роки тому — 26 квітня 2009 року в Полтаві - 2:1. Цікаво, що за часів Миколи Павлова полтавська команда краще грала у Львові, де у наших земляків була лише одна поразка. Минулого сезону «Ворскла» традиційно перемогла у Львові — 2:0, а у Полтаві команди розійшлися нічиєю — 1:1.

Перша перемога "Ворскли" Євтушенка

 

Матч проти львівських «Карпат» для підопічних Євтушенка мав стати багато в чому визначальним. Як зізнався на післяматчевій прес-конференції сам Вадим Анатолійович, він особисто і команда перебували напередодні зустрічі з львів’янами під серйозним психологічним пресом, якого хотілося позбутися якомого скоріше. Дві поразки поспіль іншого бажання і не диктували.

Ворскла - Карпати - 3:1Здобувати перші три очки нового чемпіонату полтавці вийшли знову в оновленому складі. Але на цей раз нові футболісти, які з’явилися зі старту, свою появу виправдали повністю. Повернення «бунтарів» Селіна й Курилова додало стрункості полтавській обороні. Крім того, знову, як і у матчі з «Кривбасом», в центрі захисту разом з Куриловим грав Чеснаков. Повернувся після дискваліфікації Долганський. Але найголовніші зміни торкнулися флангів півзахисту. Цього разу Євтушенко ризикнув і виставвив молодих Будника (зліва) і Єременка (спраа). Словак Лієтава, судячи з усього, своєю грою в Луцьку переконав керманича «біло-зелених» у своїй перевазі над Янузі і звітну гру розпочинав також у старті.

Уже перша більш-менш небезпечна атака ворсклян показала, що «Карпати» мають серйозні проблеми у обороні. На 2-й хвилині Безус шикарною діагональною передачею знайшов у штрафному майданчику Будника, але Євген в останній момент підлаштуватися під м’яч не зміг і головою пробив вище воріт. Надалі полтавці володіли серйозною перевагою. Не сказати, що моменти сипалися один за одним, але нудьгувати Богатінову не доводилося. Гол назрівав. На 21-й хвилині ворскляни розіграли кутовий на правому фланзі і Арменд Далку виконав гостру передачу в штрафний майданчик. М’яч від когось із львівських захисників відскочив до Лієтави і Іван, не довго думаючи, в один дотик відправив його у дальній нижній кут воріт – 1:0. Так і має діяти форвард у штранфому майданчику.Після голу малюнок гри не змінився і вже за 5 хвилин «біло-зелені» подвоїли свою перевагу. Хтось із ворсклян зробив високу подачу на лінію штрафного майданчика суперника, Лієтава нав’язав боротьбу Балажицу і хоч програв її, але на підборі першим був Безус. Роман зіграв, як справжній майстер, на паузі обіграв захисника і майстерно пробив в дальній кут в притирку із стійкою – 2:0. «Карпати» приходили до тями довго і вперше більш-менш серйозно потурбували полтавський захист лише на 41-й хвилині. Перерва.

На 2-й тайм львів’яни вийшли з рішучим настроєм щось змінити, але вже на 53-й хвилині долю матчу було практично вирішено. Пройшла швидка контратака і Будник класною передачею вивів сам на сам із Богатіновим Єременка. Молодий півзахисник «Ворскли» був безжальним – 3:0. До честі львів’ян, вони не склали зброю і на 66-й хвилині один гол відквитали. Розіграш кутового з правого флангу був подібним до того, який здійснила «Ворскла», коли забивала перший гол. Різниця лиш в тім, що Ощипко, залишений без нагляду на дальній штанзі, забивав після прямої передачі від Худоб'яка.

До кінця матчу ворскляни були значно ближчими до того, щоб довести рахунок до розгромного, ніж львів’яни до того, щоб скоротити його до мінімуму. Терзав оборону суперника Безус, який, ніби по традиції, зробив спробу заробити пенальті – Годулян не повірив. Уже в доданий час два стовідсоткових моменти не реалізував Кривошеєнко, який замінив Єременка. І хоча ці голи по суті нічого б і не вирішували, але забивати в таких ситуаціях просто необхідно. На тому і розійшлися. 3:1 – перша перемога полтавської «Ворскли» в новому чемпіонаті і перша перемога Вадима Анатолійовича Євтушенка як тренера команди вищої ліги, з чим його і вітаємо. Криза у львівських «Карпатах» затягуються, а полтавці з набагато кращим настроєм чекають в гості одеський «Чорноморець».

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Вадим Євтушенко: "Або груди в хрестах, або голова в кущах"

 

Вадим Євтушенко– Прекрасно, що ми нарешті виграли. Все-таки перші дві гри ми програли. Заслужено, чи ні – справа така. Тим не менш, то були програні ігри. І сьогодні тиск був колосальний, бо попереду у нас дуже складні матчі. Сьогодні була гра з розряду: «Або груди в хрестах, або голова в кущах». Приємно, що виграли. І непросто виграли, а показали хороший футбол, який залишає відчуття того, що ми розвиваємося. Багато було критики, що ми не в такий футбол граємо. Звичайно, якщо немає очок, то виправдовуватися важко. Ми раді, що сьогодні виграли. Приємно, що позитивну роль зіграла поява в команді тих хлопців, які не знали, де будуть грати. Хлопці відчули, що ми знову одне ціле. Ми не повинні бути просто командою, а повинні бути міцним і згуртованим колективом. Сьогодні це почуття було присутнє.

– Ви сьогодні поміняли флангових півзахисників. Як пройшов такий експеримент?
– Можна позитивно відповісти на це питання. Причина зміни була через те, що ми забивали мало голів. У чемпіонаті ми не змогли забити і навіть в товариських матчах, проти першолігових команд, забивали один гол. Цього недостатньо, щоб розраховувати на серйозний результат. Тому пошук йде постійно. У перших турах я довірив право грати тим, хто вже довго виступає тут, але ж ми так і не забили... Для мене флангові гравці не тільки півзахисники. Вони повинні брати участь в атаках. Я навіть називаю їх нападниками, тому вони повинні виправдовувати цю назву.

– Нові футболісти ще будуть?
– На сьогодні у нас повна заявка. Звичайно ж, цей процес ніколи не закінчується. Всі ми чекали, що буде з Селіним і Куриловим. На даному етапі ми визначилися, що вони залишаються. Тому будемо працювати з тими, хто є.

– Команда підсіла в кінці першого тайму.
– Останні 3 хвилини дійсно заспокоїлися і тактично неправильно зіграли. Хотіли потримати м'яч, щоб вбити час. Але все одно треба було рухатися. Ми ж зіграли трохи неправильно і нарвалися на парочку небезпечних атак від «Карпат».

– У другому таймі команда деякий час грала на контратаках. Це була ваша ініціатива?
– Команда, яка програє, виходить на другий тайм з думкою, про те, аби щось змінити. У нас не було завдання грати на контратаках, хоча акцент і робився на те, що б грамотно зіграти в обороні і зловити суперника. Але, прямої вказівки грати на контратаках не було.

 

Павлов Кучеров: "Так грати в Прем'єр-лізі не можна"

 

Павло Кучеров– Завжди важко входити в гру і відігруватися. На жаль, у нас таке відбувається вже у другому матчі. Після перерви зробили деякі перестановки і, можливо, трохи вдалося грати більше вперед і тримати м'яча. Але ми пропустили і третій м'яч. Наголошу, що так, як ми програємо єдиноборства, грати в Прем'єр-лізі не можна.

– Сьогодні захисники зіграли в лінію. Є в цьому причини пропущених м'ячів?
– Перший м'яч ми пропустили, через підключення правого захисника Даллку, якого ми проспали, а м'яч невдало відскочив від нашого захисника, і нам забили гол. Це була неуважність футболістів. Другий гол: пішла верхова передача, Балажіц виграв м'яч і виніс його за межі штрафного. Але тут не було двох опорних півзахисників, які відповідають за цю зону, тому Безус підхопив круглого і розстріляв воротаря. Третій м'яч: був наш стандарт, у результаті втрачаємо м'яч, йде контратака і нам забивають знову. Справа не в тому хто і з ким грає. Справа в тому, як футболісти грають: в боротьбі, єдиноборствах, скільки м'ячів виграють. А коли ми проявляємо таку беззубість і безхарактерність, то дуже важко грати.

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Карпати" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 3 тур)

Офіційна програма матчу

Погода