Аматори - 20-03-2011, 05:03 - sasa 149

Першість Полтавщини стартує без \”Багачки\”, \”Нового життя\” та \”Гірника\”?

Першість Полтавщини стартує без \”Багачки\”, \”Нового життя\” та \”Гірника\”?

ФК «Лубни» – ФК «Пирятин» 2:0 (2:0).
Товариський матч. 19 березня. с. Солониця. Стадіон ім. Костенюк. +4С.
Судді: О. Кулик, Ю. Юрченко, М. Гайдук (усі – Лубни).
ФК «Лубни»: Болюх (Макаренко (Четверіков)), Величко, Гришанович (Савельєв), Баран (Годунов), Шоха, Головко (Якуба), Ковтун, Морозюк, Загоруйко, Порощай (Романенко), Нечипоренко (Остапенко). Тренер: А. Гришанович.
ФК «Пирятин»: Федан, Бих, Бриленко (Савенко), Проскурня, Дмитренко, Курочка (Міщенко), Панько (Буримський), Гайдук, Кирпиченко (Липа), Букша, Медяник. Тренер: С. Плетінь.
Голи: Величко (12, з пенальті), Нечипоренко (40).

Для лубенської команди це був вже третій контрольний поєдинок у процесі її підготовки до нового футбольного сезону. У грі з пирятинцями відчувалася незначна перевага господарів поля.

 

Вже на початку зустрічі прохід до воріт гостей лубенця Олексія Головка захисники опонентів зупинили недозволеним прийомом і пенальті чітко виконав Володимир Величко – 1:0. Наприкінці тайму після стрімкої атаки на ворота пирятинців чудову передачу вдало завершив Дмитро Нечипоренко. Після перерви та деяких замін гра вирівнялася і вже гості мали змогу зрівняти рахунок і, навіть, перемогти. Наприкінці поєдинку за якихось 5-7 хвилин пирятинці змогли відзначитися принаймні чотири рази, але надійно діяли захисні редути і воротар ФК «Лубни». У підсумку перемогли господарі – 2:0 на їх користь. Відчувалося, що це перший матч на великому полі у цьому році підопічних Сергія Плетіня. Він зазначив, що роль голкіпера у цьому матчі виконував польовий гравець, адже основний страж воріт його команди Сергій Бих травмований, а інший не зміг прибути на гру. Цікаво, що з командою до Лубен прибули і головні спонсори колективу – Віталій Бабак і Олег Куча, без яких футбол сьогодні в Пирятині неможливий. Як зазначив Сергій Плетінь, з цьогорічного міського бюджету на команду виділено всього 30 тис. гривень.

 

Щодо ФК «Лубни», то наставник команди Анатолій Гришанович не зовсім залишився задоволений діями його підопічних, які грали без легіонерів. Потрібно і надалі награвати основний склад колективу. Адже вже напочатку квітня стартує новий розіграш Кубка області. Тож команди і надалі продовжують підготовку, до якої входять і контрольні поєдинки. Ти паче, що цьогорічний  чемпіонат Полтавщини має бути цікавим і напруженим – не буде явних фаворитів серед команд першої ліги.

 

Як повідомив кореспонденту «ПС» президент ФК «Велика Багачка» Володимир Журавель, його зірковий колектив цьогорічний чемпіонат пропускає і знову буде боротися за чергове «золото» змагань у 2012 році. Під питанням участь у чемпіонаті області-2011 таких команд, як «Нове життя» (Андріївка), \”Гірник\” (Кременчук), «Нива» (Філенкове) та інших. Тож, цьогоріч тимчасово може не бути «гегемонії футбольних грандів», а поборються за медалі «обласні середняки» з таких міст, як Гребінка, Лубни, Пирятин, Кобеляки, Гадяч та інших.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода