Матчі - 19-08-2011, 10:08 - Sonyksson 236

Покусали \”Червоних собак\”

Покусали \”Червоних собак\”

\”Ворскла\” – \”Динамо\” 2:1


Протокол

 

Фух. Перший тайм відіграли. При чому видовище подарували нам команди дуже цікаве і хай гризе себе за колінну чашечку той, хто махнув рукою на матч. Щире співчуття тим, хто горів бажанням відвідати гру, але обставини виявились сильнішими.

Гості прибули до Полтави з хорошим настроєм і повними валізами шапок на будь-який смак. Цими головними уборами вони прийнялись методично закидувати господарів. румуни давали зрозуміти – вони приїхали вирішувати усі питання ще у першому матчі. Посмішки, погляди, спілкування – усе вказувало на те, що місто на Ворсклі вважається лише проміжним пунктом на шляху до основної сітки.

Чим лікували носа Янузі клубні медики – загадка, але албанець, якого чутки вже сватають в самарські \”Крилья Совєтов\”,  був готовий з перших хвилин вийти на поле стадіону проти \”Динамо\”. Компанію в атаці йому склав Безус, опорну зону перекривали Маркоскі і Краснопьоров, по флангах носились Кривошеєнко та Ребенок. Долганський з рамки керував центрбеками Чеснаковим та Куриловим, а місця крайків звично зайняли Селін та Даллку (фізична підготовка албанця вражає – без замін, від свистка до свистка, на однаковому рівні протягом усього матчу з початку сезону).

Розпочалося все нервово і неквапливо. Ворскляни відверто побоювалися більш іменитого суперника, а динамівці заволоділи ініціативою. Господарі придивлялися до манери гри гостей, тоді як \”Динамо\” повірило, що здатне однією лівою забезпечити необхідний результат. Перші дальні постріли, обводки в центрі поля, великий відсоток браку у передачах від \”Ворскли\” остаточно заспокоїли румунів.

А тут ще й ударна п’ятихвилинка, яка почалася диво-сейвом Долганського, продовжилася пачкою кутових і закінчилася рятівною поперечкою. Стадіон видихнув так, що ледве не здуло кілька дахів на будинках поряд із ареною. \”Ворскла\” немов прокинулась. Все впевненіше проходили півзахисники опонентів, настирливіше діяли форварди, якісніше діяли у відборі наші захисники. Здивовані таким перевтіленням гості спочатку записують у свій пасив попередження (привіт від Григоре), а потім і пропускають гол!

Безус поборовся за м’яч, куля дісталася Селіну, а Євген виконав класний навіс на Кривошеєнка, який в силовій боротьбі головою відправив плямистого в сітку! Радості не було меж ні на полі, ні на трибунах. Десять тисяч уболівальників драли горлянки, підтримуючи улюблену команду. Тут же Безусу не вистачило досвіду щоб подвоїти рахунок – мимо каси. Грізного Торже Ребенок і Селін постійно тримали під наглядом, а інші гравці \”Динамо\” просто розгублено не знали, що їм робити далі. Схоже, такий план не відпрацьовувався тренерським штабом гостей.

На другий тайм вийшло зміцнення середньої лінії – Оберемко замість Маркоскі. \”Ворскла\” не стала притискатися до власних воріт, а намагалася ще раз вкусити пошкодженого суперника. Янузі обікрав невдаху Григоре, ввірвався в карний майданчик, але захисник устиг вибити на кутовий. Невгамовний Селін виклав під удар албанцю – перекладина рятує гостей! Полтавці тиснули, прострілювали, навішали, били, але трішки не вистачало. Приголомшені динамівці не знали як діяти і яких ще сюрпризів чекати від господарів. А потім сталося щось нелогічне. Спочатку Торже струсонув штангу діагональним ударом, а за хвилину Мунтяну видав тоненький пас на Нікулає, а Маріуш знайшов шпаринку між Долганським і каркасом воріт, куди потужно й ввігнав кулю.

А уболівальник не бажав змирятися з таким станом речей і гнав команду вперед. Янузі елегантно прокинув Григоре і був збитий румунським гравцем. Друга жовта картка – прощавай, Драгош. За п’ять хвилин мав вилучатися Нікулає за відвертий удар ліктем Чеснакова, проте арбітр пробачив динамівця.

А \”Ворскла\” шукала щастя біля чужих воріт. Курілов змусив стадіон затамувати подих пострілом метрів з сорока – над перекладиною. Намагалися змусити капітулювати Белгредяна Даллку і Краснопьоров – невдало. На поле виходять молоді Громов і Бараннік – Миколу Петровича нічия зовсім не влаштовувала. І за хвилину перебування на полі дебютант міг запалити своє прізвище на табло! Безус ідеальним пасом виводить дебютанта єврокубків на побачення з голкіпером, але переграти воротаря Олег не зміг.

А за хвилину до кінця основного часу Ребенок відмінним ударом в дев’ятку приносить своїй команді таку жадану перемогу! Що творилося на трибунах передати словами надзвичайно важко. Саме такі моменти і тягнуть на стадіон, змушують переживати усі незгоди і поразки. Воно того варте!

Слід відмітити і фан-сектор господарів, який відзначився симпатичним модульним перфомансом і закликом \”Європа чекає\”. Трішки гірше справа була із звуковою підтримкою, певно далася взнаки невелика кількість ультрас. Уболівальники гостей запам’ятались баннерною лінією і зарядом \”Дінамо-Дінамо\”, яким привітали забитий своєю командою гол. Хтось намагався похуліганити, вивісивши перед початком зустрічі провокативний плакат, але довго він не провисів, відповідні служби відреагували оперативно.

Після матчу гості виглядали зовсім не так впевнено, як до гри. Трішки розгубленим виглядав і головний тренер \”Динамо\”. Йому є над чим поламати голову до матчу-відповіді. А в Полтаві до глухої ночі лунали співи і вигуки, змушуючи бурчати далеких від футболу сусідів. Вибачайте, таке свято приходить до нашого міста нечасто.

В Бухаресті буде важко. Неймовірно важко. Треба буди витримати тиск трибун, тягар відповідальності і вплив переживання за результат. У \”Динамо\” вже навряд чи залишився стратегічний запас шапок. І результат 2:1 на холодну голову виглядає не таким і привабливим. Проте все у наших руках. Це буде за тиждень. А поки – Дякуємо тобі, Командо, за подаровані радісні миттєвості!

Разом до нових перемог!

Віталій Сонікссон

Погода