ФК Полтава - 24-03-2009, 11:03 - sasa 308

\”Полтава\” і \”Кремінь\” готуються

\”Полтава\” і \”Кремінь\” готуються

4 квітня поновляться матчі першості України в другій лізі. У групі \”Б\” нашу область представляють одразу три команди – ФК \”Полтава\”, крменчуцький \”Кремінь\” та комсомольський \”Гірник-Спорт\”. Особливо плідно працюють у перерву полтавці та кременчужани. Клуби помітно змінили свої склади і наразі інтенсивно проводять контрольні поєдинки.

 

17 березня. Стадіон \”Поло\”. 

Кремінь – Нафтовик Охтирка – 0:1

Кремінь: Чумак (Олійник, 60), Волошин (Фещенко, 46), Курелях (Черномор, 46), Гориславець (Львов, 70), Обревко (Проненко, 60), Клімов (Кухта, 70), Апришко (Гетьман, 46), Сумцов (Сліпченко, 60), Сопко (Тимченко, 46), Сутула (Борш, 46), Кірієнко (Степанчук, 46).

У першому таймі було багато боротьби і до реальних загроз справа практично не доходила. Господарі все ж мали кілька моментів, і будь вони уважнішими в завершальній стадії атак, справу можна було довести до логічного завершення. В одному їх епізодів \”Кремінь\” вивалився втрьох на двох захисників, але Ігор Кириєнко перетримав м\’яч і момент було втрачено. Двічі небезпечно бив по воротах Руслан Борш. Непогано пробивав з гострого кута Василь Клімов, але в цьому моменті напрошуватися пас на партнера. Після перерви місцеві арбітри вгледіли порушення правил на 55-й хвилині матчу, коли Вадим Гетьман руками перегородив політ м\’яча, що летів прямо в нього, і гості забили з пенальті єдиний м\’яч у грі. Господарі зробили подобу штурму воріт \”Нафтовика\”, але вийшла відверта навала. Подачі в район воротарської, де повновладно хазяйнували високорослі захисники, не досягли успіху.

 

21 березня. Черкаси. 
Ходак – КремІнь – 3:2

Поєдинок з командою, яка виступає в КФК, пройшов у наполегливій боротьбі. \”Кремінь\” і за керівництва Сергія Свистуна не зміг обіграти цю команду в міжсезоння минулого року. Тоді суперники розійшлися миром – 3:3. У першому таймі Борш та Олексій Тимченко втратили свої моменти, а ось господарі забивали все, що створювали. Більш того, у першому таймі вони не реалізували пенальті – перекладина. Після перерви Чумак робить вісім замін, але й це не змінює хід двобою. І лише за рахунку 0:2 Дмитро Волошин размочив рахунок з пенальті, який заробив для своєї команди Кириєнко. Незабаром наші захисники прогавили пас на вихід, і гравець \”Ходака\”, втікши на побачення з голкіпером, забиває третій гол. Євген Сліпченко зі штрафного скорочує рахунок. Подальші спроби гостей врятувати матч не увінчалися успіхом.

22 березня. Алушта. Стадіон «Спартак»
ФК Полтава – ФК Сморгонь – 2:3
Полтава: Зарубін (Бєлошапка, 46), Шатило (Азаров, 46), Борзенко, Денисов (Плехтяк, 46), Бичков, Батусов (Гришин, 60), Бербат (Григоренко, 70), Мустафаєв (Данилюк, 46), Вишинський (Марченко, 60), Ніканович, Полтавець.
З перших хвилин гри ініціативою заволоділи білоруси. Вже до 20-ї хвилини сябри зробили вагому заявку на перемогу, забивши два голи. Команда вищої білоруської ліги була кращою в усіх компонентах гри. Гол Нікановича ударом з середньої дистанції у верхній кут – то був лише спалах. Невдовзі білоруси знову довели свою перевагу до двох голів – 1:3 у першому таймі. Після перерви гра вирівнялась, а полтавцям пощастило забити ще один раз – відзначився новачок команди Леоніда Соболєва Роман Полтавець.

Погода