Футбол Полтавщини - 04-07-2013, 11:07 - sasa 161

Поразка на останніх секундах

Поразка на останніх секундах

Славутич» (Черкаси) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:0 (0:0)

ТМ. 03.07.13 р. 18.00. м. Черкаси, Центральний стадіон, 150 глядачів, + 26 Со.

Гол: Ясько (90 хв.) .

Арбітр: Іван Салівончик (Черкаси).

«Славутич»: Швець (Чоларія, 46 хв.), Крещик (Гринишин, 46 хв.), Левицький (Полянський, 46 хв.), Обревко, Шишкін, Рудь (Таран, 70 хв.), Шимко (Мироненко, 46 хв.), Біляєв (Лобов, 46 хв.), Шуляк (Захаревич, 46 хв.), Ушаков (Ясько, 46 хв.), Дацюк (Чеботарьов, 46 хв.).

Головний тренер: Ігор Петров.

ФК «Карлівка» (перший тайм): Чумак, Богомаз, Полуницький, Тарганчук, Голованьов, Пономаренко, Ничипорук, новачок (Коваленко, 37 хв.), Лубенець – кап. ком. (Масюк, 46 хв.), Фоміч (Гриценко, 63 хв.), Співак.

Головний тренер: Андрій Завялов.

 

Учора черговий спаринг провели гравці ФК «Карлівка», які завітали в гості на Черкащину до команди «Славутич», що в новому сезоні буде суперником наших земляків у другій лізі.

 

Будемо відвертими, звітний поєдинок був не кращим для карлівчан у період міжсезоння. У першому таймі хвилин 15-20 суперники «розкачувалися», придивлялися один до одного – на полі була рівна гра практично без гольових моментів. Перша загроза біля воріт господарів виникла на 20-й хвилині – після подачі кутового небезпечно головою пробивав Євген Співак. А на 27-й хвилині мав відкривати рахунок Пономаренко. Ігор Фоміч технічно «розібрався» з двома захисниками, з правого флангу зробив навісну передачу в район воротарського майданчика, але голкіпер черкащан устиг зреагувати на удар Олександра у ближній кут метрів із шести. Господарі відповіли потужним пострілом із середньої відстані на 34-й хвилині, м’яч летів у праву «дев’ятку», але Роман Чумак, розрядивши ситуацію, перевів його на кутовий.  Дещо освіжив гру вихід на поле Коваленка (для Єгора це була перша гра, адже деякий час він перебував у лазареті), який здійснив кілька небезпечних проходів по центру. Запам’ятався рейд Коваленка наприкінці першого тайму, коли він, пройшовши з м’ячем півполя, віддав передачу на Пономаренка, який в один дотик з лівого флангу переадресував його на правий, де готовий був завершити старання партнерів Фоміч, але захисник у підкаті вибив м’яч на кутовий (до речі, за цим показником перевага на боці наших земляків – протягом матчу карлівчани подали сім кутових, а господарі – п’ять). На 43-й хвилині наважився на дальній удар Максим Лубенець – на жаль, вище воріт.


Після відпочинку у складах команд відбулися кардинальні зміни – у господарів на поле вийшли вісім нових гравців (цікаво, що увесь матч за «Славутич» відіграв Олександр Обревко, який ще зовсім недавно захищав кольори карлівчан), у полтавців – шість. У другій 45-хвилинці невеличка ігрова й територіальна перевага була на боці підопічних новопризначеного головного тренера Ігоря Петрова, які створили біля воріт карлівчан більше небезпечних моментів. На 61-й хвилині м’яч просвистів поряд зі штангою воріт наших земляків, на 73-й – після прострілу вздовж воріт хтось із гравців «Славутича» метрів із восьми запустив «свічку», на 81-й – після подачі кутового нападаючому господарів ніхто не заважав прицільно пробити головою, але знову в «молоко».

 

Найнебезпечніший момент у другому таймі біля воріт господарів виник на 59-й хвилині – після прострільної передачі з лівого флангу, розряджаючи обстановку, захисник «Славутича» поцілив у штангу власних воріт. А на останній хвилині основного часу, коли вболівальники вже почали залишати свої місця, господарі забили вирішальний гол. Прослідувала передача на лівий фланг, голкіпер карлівчан, залишивши ворота, побіг на перехоплення, але гравець атаки встиг переадресувати м’яч в район воротарського майданчика, де абсолютно один (цікаво чи не було там положення «поза грою»?) Ясько з трьох метрів переправив його у порожні ворота. Гості, розпочавши з центра, встигли провести останню атаку, яка мала б завершуватися «стовідсотковим» пенальті – захисники «сплели ноги» Єгору Коваленку, який увірвався в карний майданчик черкащан. Але іншої думки був арбітр матчу Іван Салівончик…


Наступну гру підопічні Андрія Зав’ялова проведуть завтра, 5 липня, у Комсомольську проти команди «Гірник-Спорт». Початок матчу о 17.00.

 

Андрій ГОНЧАРЕНКО,

прес-служба ФК «Карлівка»

Погода