- 24-01-2021, 04:01 - admin 7679

Поразка у першому спарингу

«Ворскла» поступається косовським «Балканам» з рахунком 1:2.
Поразка у першому спарингу

Сьогодні полтавська «Ворскла» провела перший спаринг на навчально-тренувальному зборі в Туреччині. Підопічні Юрія Максимова грали проти команди «Балкани», яка представляє Косово, й поступилися 1:2.

Стартовий склад на матч сформувався тренерським штабом полтавців по принципу «новачки плюс гравці, які отримували менше ігрової практики під час першого кола». На полі з’явилися майже всі новачки команди: Георгій Цітаішвілі (грав правого півзахисника), Луїзао (опорна зона) й Олів’є Тілль. Останній до заміни встиг спробувати себе на лівому й на правому фланзі. Очевидно, Юрій Максимов поки шукає оптимальну позицію для гравця збірної Люксембургу. У другому таймі на полі з’явився й Амількар Коджові. 18-річний іспанець зайняв місце ближче до атаки.

З усіх новачків найкраще враження справив Георгій Цітаішвілі. Цей гравець володіє прекрасною технікою й одним-двома рухами може обіграти суперника або створити хороший момент для передачі до штрафного майданчика. Саме з пасу Цітаішвілі рахунок у середині першого тайму ударом зльоту відкрив Дмитро Щербак.

Цікаво виглядало тріо центральних захисників. Компанію Євгену Павлюку склали два гравці, які нині перебувають на перегляді – ганець Девід Гордон та сенегалець Ель-Хаджі Діав. Саме захист по цьому матчу виглядав найслабше. До кінця першого тайму «Балкани» зрівняли рахунок. Супернику вдалося розхитати правий фланг полтавської оборони й звідти пішов поздовжній пас під удар. Олександр Ткаченко запізнився з кидком і м’яч пірнув у лівий нижній від голкіпера кут воріт.

Наприкінці першого тайму пішов дощ, тому в другій половині матчу створювати було складніше, ніж оборонятися. Але у гостей в атаці виходило більше. На 62-й хвилині арбітр призначив пенальті, вгледівши фол з боку одного з потенційних новачків «Ворскли» після швидкої контратаки косоварів. Павло Ісенко, який замінив Олександра Ткаченка, напрямок удару суперника з одинадцятиметрової позначки не вгадав і рахунок став 1:2.

До фінального свистка нічого цікавого не відбувалося. Полтавці здобули право на два непоганих штрафних. Луїзао влучив у стінку, а Челядін пробив вище воріт.

Наступний спаринг «Ворскла» зіграє 28-го січня проти сербської «Младості».

Погода