Мотобол - 12-04-2011, 08:04 - sasa 184

Президент України вручить Кубок переможцям міжнародного мотобольного турніру пам\’яті нашого земляка-космонавта Георгія Берегового

Президент України вручить Кубок переможцям міжнародного мотобольного турніру пам\’яті нашого земляка-космонавта Георгія Берегового

Офіційно мотобольний сезон в Україні розпочнеться вже цього тижня, коли 15 квітня в місті Єнакієвому Донецької області стартує міжнародний турнір, присвячений пам\’яті видатного українця, льотчика-космонавта СРСР Георгія Берегового.

 

Турнір стартує саме 15 квітня, у день 90-ї річниці з дня народження Георгія Тимофійовича, який народився у селі Федорівка Карлівського району Полтавської області. У змаганнях братимуть участь чотири команди з трьох країн. Першого дня у півфіналах зіграють \”Комета\” (станиця Кущовська, Росія) – \”Схід\” (Вознесенськ, Україна), \”Союз-3\” (Єнакієве, Україна) – \”Лунінець\” (Білорусь). Наступного дня, 16 квітня, пройдуть матч за 3-є місце і фінал. Шанувальники мотоболу Донецької області вже встигли \”завалити\” інтернет повідомленнями про те, що, \”Кубок Берегового\” переможцю турніру особисто буде вручати Президент України Віктор Янукович, який на той період має перебувати у Донецькій області. Тамтешнім мешканцям відомо, яку велику роль зіграв космонавт і депутат Верховної Ради СРСР (від Донецької області) Георгій Береговий не лише в особистому житті Віктора Януковича, а й у становленні мотобольної команди в Єнакієвому. Саме на честь нашого земляка Георгія Берегового мотобольна команда цього міста, яка була створена наприкінці 60-х років минулого століття, має до цього часу назву \”Союз-3\”. Адже Г. Береговий здійснив 26-30 жовтня 1968 року космічний політ на космічному кораблі \”Союз-3\”.

А між тим на пострадянському просторі вже почалося мотобольне \”пробудження\”. 2 квітня в Росії було зіграно перший товариський матч, в якому \”Супутник\” (Олександрівська) програв у себе \”Агрокомплексу\” (Кірпільська) – 2:4. Через чотири дні, 6 квітня, перша товариська гра відбулася в Україні – в Єнакієвому місцевий \”Союз-3\” програв \”Антрациту\” (Кіровське) – 2:6. У господарів поля відзначилися Постний і Ніколенко, у гостей – Бабанов (4), Шевченко і Михалець. 

Також стало відомо, що турнір Кубка України з мотоболу розпочнеться 19 травня у Кам\’янець-Подільському, а вже 22 травня визначиться володар Кубка України 2011 року, повідомляє кореспондент «ПС» Ігор ЧЕРЧАТИЙ.

Погода