Волейбол - 24-04-2012, 10:04 - sasa 158

Провал у Харкові

Провал у Харкові

Триває фінальна частина XXI чемпіонату України серед чоловічої Суперліги.

 

Поєдинки другого туру пройшли у Харкові. Лубенський «Фаворит» знову поступився «Кримсоді» з Красноперекопська, але цього разу в матчі навіть була інтрига. Початок зустрічі у «Фаворита» не вдався. Але в другій партії гра поступово вирівнялася. Лубенським волейболістам вдалося переломити хід поєдинку і вирватися на чотири очки вперед – у підсумку виграна партія. В третій партії лубенці трималися на рівних до 9:9 потім поступово кримчани пішли у відрив, а лік забитих нами м’ячів зупинився знову на 14. Добре, що Сергій Пономаренко встиг в одній з атак зробити результат пристойнішим. Остання партія видалася бойовою, щоправда «Кримсода» вела постійно один-два м’ячі. Під завісу зустрічі було кілька видовищних довготривалих розіграшів, але фортуна була не на боці «Фаворита» – 3:1 на користь кримчан (25:14, 21:25, 25:15, 25:21). Далі СК «Фаворит», як кажуть «вчисту» несподівано поступився черкащанам у трьох партіях – 21:25, 19:25 і 18:25. В заключному матчі другого фінального туру «Фаворит» програв і господарям харківському «Локомотиву» – 3:0 на користь господарів (27:25    25:18, 25:19). Щодо поєдинку, то найбільш цікавою та обнадійливою була перша партія, коли «Фаворит» відстаючи на один-два очки, під завісу партії таки вийшов вперед 21:20. Зрештою, справа дійшла до 25:25, але волейболісти «Локомотива» перехилили «шальки терезів» на свою користь. Гострою боротьба була і в другій партії, але за рахунку 17:20 на користь господарів ми програли чотири поспіль подачі 17:24. Довести до завершення партію для харків’ян виявилося, як кажуть, справою техніки. Отже, підопічні Сергія Сосніна «провалили» виїзд до Харкова. Результати другого фінального туру для «Фаворита» невтішні, команда Полтавщини не розжилася очками. Про його підсумок розповів головний тренер СК «Фаворит» Сергій Соснін:

– Перемога над «Локомотивом» в першому турі, певно зіграла злий жарт. Ми вирішили, що можемо брати очки в кожному турі. З «Кримсодою» команда провела хороший матч, десь долі везіння не вистачило в четвертій партії. З «Імпексагро Спорт Черкаси» ми вели по ходу першої партії, а потім наступив перелом. Про наші помилки – щось сказати важко, а Черкаси зіграли добре, дуже добре. По грі з «Локомотивом» претензій немає, хлопці дуже хотіли показати позитивний результат. Забий сетбол в першій партії і не відомо, як склалася б гра. Гравець «Фаорита» Руслан Шевцов в цілому справився із завданням (проти «Кримсоди» тільки він не виступав). Виділяти когось краще б утримався, бо де один там і два. Можливо Олександр Стаценко – і то нестабільно. Щодо підтримки, то в перший день приїхали 60 вихованців Полтавської СДЮШОР № 2 (скоріше, спостерігали волейбол, ніж вболівали). На гру з «Локомотивом» приїхав десант лубенських вболівальників з барабанами і дудками. З ними був і президент клубу Володимир Дорош. Він, до речі, подякував за те, що з «Локомотивом» проявили характер. На матчі з «Імпексагро Спорт Черкаси» підтримки не було, та вона і не допомогла. На тетій тур збираємося на тренування в понеділок ввечері – попереду на підготовку в нас повноцінний тиждень. В Черкаси ми приїдемо на день раніше ніж зазвичай, ставимось до цих матчів дуже серйозно. Вся боротьба ще попереду, а хтось говорив, що в останньому турі в Полтаві вже не буде інтриги… Результати інших поєдинків другого туру:

«Локомотив» – «Імпексагро Спорт Черкаси» 3:0 (27:25, 25:15, 25:20),

«Локомотив» – «Кримсода» 3:0 (25:20, 25:18, 33:31),

«Кримсода» – «Імпексагро Спорт Черкаси»    3:0 (25:21, 25:22, 25:23).

Після двох турів фінальної четвірки маємо такі очкові здобутки: «Локомотив» – 16 очок. «Кримсода» – 12, «Фаворит» – 5, «Імпексагор Спорт Черкаси» – 3. Наступний суперліговий третій тур пройде у Черкасах з 2 травня. Сподіваємося, що лубенська команда виступить у Черкасах якомога краще.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО   

Погода