Ретро - 11-03-2013, 01:03 - sasa 246

П’ять найцікавіших матчів “Ворскли” із “Шахтарем”

П’ять найцікавіших матчів “Ворскли” із “Шахтарем”

Останній матч Ворскли і Шахтаря, непевно, мало кому запам’ятається на довго. Тому пропонуємо наш суб’єктивний погляд на п’ятірку найцікавіших матчі між полтавцями і донеччанами за всю історію протистоянь у найвищому дивізіоні.

31.05.2009. Дніпропетровськ. Ворскла – Шахтар 1:0

Безумовно, фінал Кубку України – найперший у рейтингу! Сачко тоді забив єдиний гол, чим приніс своїй команді довгоочікуваний трофей. Додаткових емоцій додало й те, що після матчу Шахтар мали вітати з перемогою в Кубку УЄФА…

23.09.2008. Полтава. Ворскла – Шахтар 1:0

Уперше за 25 матчів (!) полтавці обіграли донеччан. До цього біло-зелена команда програвала 19 разів (з них сім поразок – з великим рахунком), здобувши лише п’ять нічиїх. Вихованець донецького футболу Сергій Кравченко вже на п’ятій хвилині феноменальним ударом метрів з тридцяти забив м’яч своєму екс-одноклубнику П’ятову. До кінця гри рахунок не змінився, а незадовго до фінального свистка арбітр вилучив Жадсона.

20.09.1998. Донецьк. Шахтар – Ворскла 7:3

Цей матч увійшов в історію українського футболу, оскільки команди на двох забили 10 м’ячів: у першому таймі чотири, в другому – шість. Хет-трик на рахунку Воробея.

3.08.1996. Полтава. Ворскла – Шахтар 1:1

Дебютна зустріч команд у вищій лізі! На півторатисячний стадіончик Локомотив (Ворсклу тоді ремонтували) з нестандартними розмірами поля набилося більше шести тисяч уболівальників! Обидва голи було забито під завісу поєдинку: на 86 хвилині плеймейкер гостей Матвєєв відкрив рахунок ударом зі штрафного, але плеймейкер господарів Ігор Кислов зрівняв рахунок.

8.06.1998. Донецьк. Шахтар – Ворскла 3:2

Тоді полтавці ще вважалися лідерами, а Шахтар вів боротьбу за чемпіонство. Очна зустріч двох команд рясніла гостротою і голами: Селезньов (не Євген) рахунок відкрив, Зубов зміцнив перевагу своєї команди, потім Кобзар розрив скоротив, але гол Поцхверії розставив все по місцях. На 80 хвилині відзначився полтавець Костюк, але добитися нічиєї гості не зуміли.

Євген БРИЖ

Погода