ФК Полтава - 03-10-2010, 01:10 - sasa 172

Радість одних і розчарування інших

Радість одних і розчарування інших

ФК \”Полтава\” – \”Кремінь\” (Кременчук) – 2:1
Полтавець, 56, Новицький, 90+3 – Собко, 43
На 21-й хв. Марченко не реалізував пенальті (воротар)
\”Кремінь\”: Чумак, Проненко (Рудик 85), Дичко, Нікітін, Шаповал, Лещенко (Зайко 73), Черномор, Тинниник (Сутула 79), Собко, Бородін (Місяйло 57), Степанчук.
2 жовтня. Полтава. Стадіон \”Локомотив\”. 800 глядачів.

Матчем із «Кременем» закінчувалося перше коло першості, і футболістам хотілося закінчити його на мажорній ноті. Тим паче, що гра принципова – дербі, як не крути. До сьогоднішньої гри між командами зберігався цілковитий паритет: дві нічиї, дві перемоги, дві поразки. Але хто думав про всі ці розклади? Кременчужани в минулому турі обіграли «Олімпік», тим самим допомогли «Полтаві» очолити турнірну таблицю. Але в Полтаві \”горожанам\” ніяких поблажок «Кремінь» давати не збирався, навпаки, очікувалася справжня \”бійка\”.

Дербі не часто бувають гарними, з безліччю забитих м\’ячів, скоріше навпаки. Думаю, що в плані футбольної естетики цей матч не став винятком. Але він компенсував це інтригою, самовіддачею гравців обох команд і розв\’язкою. Для одних драматичної, для інших навпаки. Але про все по порядку.

Полтавці вийшли на матч не в оптимальному складі, що власне не дивина. Отримали пошкодження Мальцева та Харченко. На їх місця вийшли Ятленко та Конюшенко, який вперше дебютував за \”Полтаву\”. Забігаючи наперед, скажу, що для дебютного матчу Андрій відіграв здорово.

Матч розпочався без розвідки, полтавці заволоділи ініціативою і почали намацувати в обороні «Кременя» слабку ланку. Контроль м\’яча був за господарями поля, і досить швидко це принесло результати. У своєму штрафному гості порушили правила проти Безсалова і суддя справедливо призначив пенальті. На жаль, цього разу кращий бомбардир команди Костянтин Марченко не зумів переграти голкіпера \”Креміня\” Романа Чумака. Якщо ця невдача і вибила полтавських футболістів з колії, то ненадовго. Незабаром той же Марченко ледь не вразив ворота Чумака, замикаючи простріл Батусова.

Але і гості перестали відсиджуватися в обороні, відповідаючи гострими випадами. А перед самою перервою і взагалі повели в рахунку. Спочатку помилився Фатій. Якесь затьмарення найшло на одного з найбільш корисних футболістів «Полтави». Його поперечний пас перехопили кременчужани, Скрипник врятував, відбивши удар з-за штрафної на кутовий. Але він лише відтягнув взяття воріт, бо після подачі кутового вище за всіх вистрибнув невисокий Собко.

«Полтаві» не вперше відіграватися і здобувати вольову перемогу цього сезону. Може саме пропущений м\’яч підбадьорив команду? З перших секунд другого тайму \”Полтава\” кинулася відіграватися, загнавши гостей на їх половину поля. Ті особливо й не чинили опір, вирішивши зіграти на контратаках. Правда, незабаром рахунок став рівним. Роман Полтавець на полі пробув всього нічого, але цього вистачило йому, щоб забити. Нападник прикрив м\’яч корпусом, і з кута штрафного влучно пробив у
дальній кут. Без жодних шансів для Чумака.

Полтавці продовжували шукати своє щастя в атаці. Кременчужани ж атакували рідко, але якщо вже створювали момент, то це було вкрай небезпечно. Так, після виконання штрафного Скрипник лише кінчиками пальців зачепив м\’яч, який потім ударився в поперечину і відлетів у поле. Взагалі, в цьому матчі у Скрипника як ніколи було багато роботи. \”Городяни\” відповіли своїм небезпечним моментом: Кобзєв пробивав головою після кутового – прямо в Чумака, Полтавець добивав, але захисники самовіддано винесли м\’яч з лінії воріт.

І ось вони останні секунди і свідчення того, що немає у футболі дрібниць. Кобзєв заробляє перспективний штрафний, Сінчук м\’яко, немов рукою накидає м\’яч у штрафний майданчик гостей, а там Новицький, викрутившись в повітрі, потилицею підрізує м\’яч у верхній кут. Здається, що м\’яч летить неймовірно довго і все ж «парашутом» опускається в «дев\’ятку» воріт Чумака. Практично слідом за голом лунає свисток про закінчення зустрічі. Радість одних і розчарування інших.

Погода