Матчі - 14-02-2021, 07:02 - admin 8847

“Рух” і “Ворскла” грають унічию

У першому офіційному матчі року полтавці здобувають одне очко завдяки голу Георгія Цітаішвілі.
“Рух” і “Ворскла” грають унічию

“Рух” (Львів) – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (1:0)

Протокол матчу.

Перший офіційний матч року трохи розчарував. Хотілося кращого результату, але по перебігу подій на полі одне очко для «Ворскли» – теж непогано.

У стартовому складі Юрій Максимов знайшов місце двом новачкам. Олівьє Тілль за відсутності дискваліфікованого Олександра Скляра розташувався в опорній зоні разом з Давідом Пуцліном. А Георгій Цітаішвілі трохи несподівано – зліва в півзахисті. Схема гри полтавців передбачає роботу крайніх півзахисників по всьому флангу з певним обсягом оборонних дій. Тому було цікаво постежити, як з цим впорається вчорашній динамівець.

Складно сказати, чи то десь Георгій недопрацьовував, чи на Ндіайе негативно вплинули інтриги агентів, але саме Пап-Альюн виглядав найвразливішою ланкою в обороні «Ворскли». На 17-й хвилині француз вкотре провернув свій фірмовий трюк, при якому м’яч у суперника вибивається в останній момент за рахунок довжини ніг і широкого кроку. М’яч Ндіайе дістав, але і з суперником поконтактувати встиг. Оскільки справа відбувалася в штрафному майданчику, то Юрій Іванов вказав на «позначку». Климчук перехитрив Різника й відкрив рахунок.

У другому таймі Ндіайе продовжував нервувати й отримав жовту картку. Щоб не залишати команду в меншості, Юрій Максимов замінив француза на Артема Челядіна.

Після пропущеного голу «Ворскла» спробувала налагодити гру в атаці, але до перерви у полтавців не виходило нічого. М’яч до Степанюка й Кулача доходив  рідко, тому загрози біля воріт Бандури не виникали. Після взяття воріт заспокоїлися й господарі. Перший тайм звітної гри нагадував перший тайм осіннього матчу «Ворскли» проти ПФК «Львів». З тією різницею, що «Рух» сідав до своїх воріт не так глибоко й мав думки про контратаки.

Другий тайм полтавці розпочали значно активніше й на 52-й хвилині наша команда зрівняла рахунок. Георгій Цітаішвілі, отримавши пас від Ібрахіма Кане, побачив кілька метрів вільного простору й сміливо пішов уперед. Далі на швидкості прокинув м’яча повз захисника й, нічого не вигадуючи, сильно пробив у ближній кут в надії  «прошити» воротаря. Й таки «прошив»! Так рахунок зрівнявся.

Бачачи інертність нападників, Юрій Максимов зняв з гри Степанюка й Кулача, замість яких на поле вийшли Щербак і Луїзао. З появою в центрі поля бразильця «Ворскла» почала більше комбінувати й мала шанс вийти вперед. Луїзао класним пасом вивів на ворота Кане, однак Ібрахім, прокидаючи м’яча повз Бандуру, в ворота не влучив.

Господарі не грали на утримання рахунку й постійно демонстрували бажання здобути три очки. В одному з моментів дубль міг оформити Климчук, який замикав дальню стійку. Дмитро Різник вже не міг допомогли своїй команді. Епізод до кінця дограв Ігор Пердута. Захисник ворсклян зумів вибити м’яча з лінії воріт. Ще одного разу небезпечний удар зі штрафного в виконанні екс-ворсклянина Мисика з великими труднощами відбив воротар полтавців. М’яч пройшов під стінкою, тому Різнику було дуже складно зреагувати. Дмитро спочатку відбив удар в стійку, а потім, щоб не дозволити зіграти суперникам на добиванні, відкинув м’яча за лицеву лінію.

Інтрига в матчі зберігалася до останніх хвилин. «Рух» тис, подав кілька небезпечних кутових. Але рахунок не змінився. Бойова нічия.

З точки зору боротьби за бронзові нагороди втрата очок в матчі з одним із аутсайдерів засмучує. З іншого боку, це був перший матч після зборів у непростих погодних умовах. Тому нічию варто сприймати спокійно й сподіватися, що першу весняну перемогу «Ворскла» здобуде вже в наступному матчі проти «Інгульця».

Олександр Данник

Фото upl.ua

Погода