Прес-конференції - 10-03-2013, 07:03 - sasa 165

Сергій Свистун: \”Дивлюся в майбутнє з оптимізмом\”

Сергій Свистун: \”Дивлюся в майбутнє з оптимізмом\”

До наставника ворсклян у журналістів було чимало запитань на традиційній післяматчевій прес-конференції

 

– Мені здається, що гра все ж таки була цікавою. Але є претензії до гравців: якось скуто трималися перші двадцять хвилин, але на це є свої причини. Лише друга офіційна гра для Ігоря Пердути, інших новачків, взагалі – шість нових футболістів в основі. Ніби на зборах награвали склад, але офіційні ігри й товариські – це зовсім різні речі. Але сказав гравцям спасибі за самовіддачу, все ж таки ми боролися до кінця. В нападі не все вийшло – це стосується не лише Громова, а усієї групи атаки. Не вистачало нам нахабства, агресії. Будемо працювати над цим.

 

– Скажіть, чи можна виграти у Шахтаря з одним ударом у рамку воріт?

– Я, мабуть, уже відповів на це питання. Агресії, націленості на ворота у нас поки що немає. Не встигають, не беруть ініціативу на себе … Ми про це ж говорили в перерві: без ударів жодної гри виграти не можна.

 

– Оцініть дії ваших новачків.

– Та це півкоманди треба оцінювати. Лагос, хоч і помилився, але діяв непогано, працював і в підключеннях, і в організації атак. Сілюк випав спочатку, потім стало краще. Але ми від нього чекаємо більшого, як і від Ребенка, Куценка…

 

– Які перспективи у вашої команди у цьому сезоні?

– Я все ж таки дивлюся в майбутнє з оптимізмом. Потрібно награти цей склад, плюс влітку точково доукомлектоватися…

 

– А це буде ще у вищій лізі чи вже в першій?

– Я впевнений, що у вищій.

 

– Наскільки, на ваш погляд, пара Сілюк-Куценко краща за пару Кривошеєнко-Буднік?

– Ну, ви приходьте на тренування… Поки довіряємо цим людям.

 

– Після гри з Чорноморцем ви говорили, що створюєте нову команду. Скільки потрібно часу тренеру Свистуну, щоб побудувати команду для вирішення серйозних завдань?

– Будь-який тренер забажає побільше такого часу. Питання в тому, наскільки вистачить терпіння у керівництва. Я все ж просив часу до літа. Дадуть мені його – добре.

 

– Чого загалом не вистачає в грі Ворскли – агресії, нахабства, самовіддачі?

– На мій погляд, фізично команда готова, старалися. Не завжди поки що діють гравці так, як вимагаємо. Якщо це відбір, то він повинен бути колективний, а не по одному, якщо втікати в атаку – то чотири-п\’ять гравців. Фронт робіт ще дуже великий.

 

Євген БРИЖ

Погода