Новини - 16-06-2021, 09:06 - admin 7950

Що очікує на «Ворсклу» у Лізі Конференцій

Що очікує на «Ворсклу» у Лізі Конференцій

Полтавська «Ворскла» знову отримала шанс виступити у футбольних єврокубках, і цього разу на вболівальників «ворсклян» очікує абсолютно новий турнір – Ліга Конференцій УЄФА.

Це змагання було засновано європейськими футбольними чиновниками, аби «розвантажити» кількість команд, що виступають у другому за престижністю змаганні континенту – Лізі Європи, тим самим підвищивши рівень конкуренції в ньому. Хоча у Лізі Конференцій все одно очікується багато міцних учасників з топ-чемпіонатів Старого світу, і «Ворскла» матиме змогу у цьому переконатися особисто.

Що ж очікує на полтавців у цьому новому турнірі? Підопічні Юрія Максимова стартують в ньому дуже рано – вже з другого кваліфікаційного раунду, матчі якого відбудуться 22 та 29 липня, а жеребкування – вже 16 червня. Які суперники можуть випасти «Ворсклі»? Враховуючи достатньо високий клубний рейтинг полтавців у порівнянні з іншими клубами, які будуть задіяні на цій стадії змагань, маємо всі підстави очікувати не дуже важкий жереб. Принаймні, клуби рівня голландського «Фейенорду», або швейцарського «Базелю» команді Максимова дістатися не повинні. А більш конкретно про шанси команди перед жеребкуванням, а також – про котирування вже після отримання суперника можна буде дізнатися від аналітиків, ґрунтовні думки яких пропонує додаток GGBet.

Що далі? Якщо «Ворскла» вийде до третього кола кваліфікації, то вже тут під час жеребкування, яке відбудеться 19 липня, полтавцям може дістатися більш небезпечний суперник, адже рейтинг команди Максимова цього разу вже буде поступатися більшості потенційних учасників. Більш детально в перипетіях клубних коефіцієнтів, а також в ситуації з «сіяними» та «несіяними» командами на цьому етапі допоможе розібратися огляд БК GGBet, в якому оперативно з’являться і котирування на матчі даної стадії. Ми ж відзначимо, що у матчах цього етапу «Ворсклі» вже цілком можуть дістатися і вже згадані вище «Фейенорд» з «Базелем», і бельгійський «Андерлехт», і португальський клуб «Пасуш де Ферейра», і ще один міцний представник Голландії – «Вітесс».

Але найважчим випробуванням для «Ворскли» на шляху до омріяного основного етапу змагань – матчів групи, може стати стадія плей-офф кваліфікації, якщо полтавці, звісно ж, до неї доберуться. Ось тут у боротьбу вступлять головні гранди Ліги Конференцій на даний момент – англійський «Тоттенхєм», італійська «Рома», німецький «Уніон» та французький «Ренн». Потрапляння на одну з цих команд буде важким тестом для команди Юрія Максимова. З іншого боку – перевірити свої сили на тлі таких видатних колективів з великою кількістю гравців високого класу також може бути дуже корисно для української команди. Хоча вболівальники, скоріше за все, хотіли би побачити ці команди в Полтаві вже на груповій стадії.

Фото football24.ua

Погода