- 18-04-2009, 09:04 - sasa 377

“Шо, опять?..”

“Шо, опять?..”

“Ворскла” знову програла. Перше, що спадає надумку – пісня
славнозвісних Гадюкіних “Карпати” знов програли у футбол” (правда назва
команди трохи інша, тай з “Карпатами” гра попереду), або хрестоматійна
репліка вовка з відомого мультфільму “Жив-був пес”: “Шо опять?..”. Так
чи інакше але все це стосується підсумкового результату суботнього матчу \”Ворскли\” з
“Металістом”.

Мирон Маркевич трохи здивував зі стартовим складом – на лаві запасних залишилися Ганцарчик, Едмар і Девіч, “Ворскла” виглядала пристойно на фоні маститішого суперника. Сам Мирон Богданович на післяматчевій прес-конференції пояснив це тим, що у гравців була небезпека, отримавши попередження у звітному матчі, пропустити півфінальну гру кубку України. Склад “Ворскли” виглядав звично. На правому фланзі оборони Ярмаша, який відбував дискваліфікацію, прогнозовано заміним Краснопьоров. Григорій же вирішив послідувати прикладу львів’янина Мілошевіча і за грою свої партнерів спостерігав із фан-сектора.

Гру трішки активніше розпочали полтавці. Вже 2-й хвилині Кулаков увірвався у штрафний майданчик, але удар у півзахисника господарів не вийшов. “Ворскла” продовжувала атакувати, але особливих дивідентів з цього не мала. “Металіст же уже під час своєї першої небезпечної атаки міг відкрити рахунок. На 11-й хвилині Бордіян вкинув аут, м’яч  несподівано проскочив на дальній кут воротарського майданчика, де його вже чекав Коельйо. Долганський вчасно вийшов, зрізав кут обстрілу і змусив суперника пробити повз ворота. Все-таки добре, коли у складі команди є гравець, який звичайне вкидання ауту може зробити гострішим, ніж штрафний удар в небезпечній близькості від воріт. Далі тривала боротьба переважно у центрі поля. “Ворскла” намагалася щось створити, але захисники “Металіста” багато цього вечора полтавцям не дозволяли. Хіба наприкінці тайму полтавці подавали три поспіль кутові, але реалізувати стандарти так і не зуміли. “Металіст” же теж не дуже напружувався. Запам’яталися два удари Коэльо,  з якими впорався Долганський.

По перерві Микола Павлов зробив заміну в лінії атаки. Сачка замінив Янузі. І дуже швидко така рокіровка почала приносити свої плоди. Під час однієї з масованих атак “Ворскли” м’яч відскочив на лінію штрафного майданчика до Деспотовскі. Філіп не дуже вдало пробив, але м‘яч  на шляху до воріт зустрівся з головою Янузі. Бажан вже нічим не міг допомогти своїй команді, але албанець пробив трохи вище воріт. В порівнянні з першим таймом швидкості трохи зросли. У “Ворскли”, як завжди, небезпека йде з правого флангу, де дуже активно грає Кулаков, який раз по раз небезпечно прострілює. Але логічно завершити ці простріли ніхто з полтавців так і не зміг. Немає зараз у “Ворскли” такого “наконечника” попереду, яким у “Металіста” виступає Коэльо. Є навіси, простріли, а завершального удару нема. Навіть коли полтавці робили спроби пробитися через центр, то складалося враження, що гравцю, який перебуває з м’ячем у вигідній ситуації, набагато простіше віддати його партнеру, ніж пробити по воротах.

“Металіст” відповів також дуже небезпечно. На 61-й хвилині Асеведо класно закрутив м’яч зі штрафного у нижній кут, але за “Ворсклу” в цьому епізоді зіграла штанга. Мирон Маркевич пускає в бій “важку артилерію”. На поле виходять Ганцарчик і Едмар. Але і поляк на 79-й хвилині не зміг впоратися на фланзі з реактивним Кулаковим, який дуже небезпечно прострілював. Але Цуррі запустив м’яча набагато вище воріт. Через три хвилини на полі з’явився Девіч, якому і судилося стати головним героєм матчу. Коли вже здавалося, що матч котиться до цілком закономірної нічиєї, “Металіст” забив. На перший погляд не дуже небезпечне закидання м’яча у штрафний майданчик господарів завершилося тим, що Далку з Медведєвим на пару не змогли розібратися у ситуації і ним заволодів Едмар. Долганський кинувся виправляти ситуацію і йому це майже вдалося. Але м’яч відскочив до Девіча, який пробивав уже майже в порожні ворота. Захисник, який страхував Долганського на лінії, до м’яча так і не дотягнувся – 0:1. Радості гравців “Металіста” і їх чисельних прихильників, які завітали цього вечора до Полтави, не було меж.

Таким чином, “Ворскла” збільшила свою безвиграшну серію до шести матчів. Але як це не парадоксально, і далі  залишається на 5-му місці. А “Металіст” продовжує боротьбу за другу лігочемпіонівську путівку.

На післяматчевій прес-конференції  Мирон Маркевич виглядав дещо розгубленим. Можливо, не очікував, що за такого перебігу подій його команді вдасться вирвати перемогу. А, можливо, думками вже був у кубковому протистоянні.


Олександр ПОЛТАВЕЦЬ
Фото www.vorskla.com.ua

Погода