Першість Полтавщини - 23-06-2012, 10:06 - olegda 169

Шоста поразка

Шоста поразка

«Колос» (Кобеляки) – ФК «Глобино» 0:1 (0:0)
23 червня. Кобеляки. Стадіон «Колос». 100 глядачів. Оцінка поля – 3
Арбітр матчу: Володимир Горський (ІІ категорія, Кременчук)
Асистенти: Артем Звягінцев, Валерій Капшук (всі – ІІ категорія, Кременчук)
Гол: Кувшинов (51, пен.)
Кобеляки: Миронов, Немченко, Волочай, Солошенко, Філіпов, І.Лупінос, Пищита, Алєксандров, Бажан, С.Лупінок (к), Постольник
На заміну виходив: Терешонок
Глобино: Клаптенков, Цикало, Нікітін, Федоришин, Городчанін, Галата, Гавренков, Тиновець, Лусенко, Кувшинов, Перетятько
На заміну виходив: Дігтяр
Вилучення: Філіпов (77, фол останньої надії)
Матч молодіжних складів: 0:0

В Кобеляках місцева команда зазнала шостої поразки в чемпіонаті

\"\"Історія протистоянь кобеляцької та глобинської команд налічує лише два матчі, але незважаючи на це є про що згадати. Наприклад в минулому році подорож до районного центру Кобеляччини завершилася для ФК «Глобино» сенсаційної розгромною перемогою з рахунком 7:1!
Команди зараз знаходяться у різних вагових категоріях. «Глобино» міцно тримається в середині турнірної таблиці Прем’єр -ліги, а кобеляцька команда ще міцніше лежить на її дні. Перед матчем у місцевих вболівальників були сподівання на перші три очка в цьогорічній першості, але вони в черговий раз не справдилися.

Розпочалася гра з обережної боротьби за центр поля. Територіальна перевага постійно переходила з рук в руки, і м’яч довго не затримувався в гравців. Десь на 15 хвилині розвідка закінчилася, і розпочався справжній футбольний спектакль.
Перший момент в матчі виник на 15 хвилині. Сергій Лупінос спробував поцілити у площину воріт гостей, проте гравцю «Колоса» не вистачило влучності. Практично миттєво «Глобино» відповіло цілою ударною двадцятихвилинкою. Почалося все з небезпечних флангових навісів, з якими оборонці кобеляцької команди хоча й з проблемами, але справлялися. Коли ж і вона була безсила, в гру вступав голкіпер Павло Миронов. На 22 та 25 хвилинах відповідно Кувшинов та Галата повинні були відкривати рахунок матчу, проте гравцям «Глобино» не вистачило влучності. Кобеляцька команда спробувала перебудуватися на контратакуючу гру з Бажаном та Постольником попереду, але м’яч в цей період не часто опинявся в ногах нападників.

Другий тайм приніс зміни. По-перше гості заграли в футбол «на все поля», широко граючи між флангами. По-друге вже на початку другої 45-хвилинки «Глобине» нарешті відкрило рахунок. На 51 хвилині капітан «Колоса» Сергій Лупінос у штрафному майданчику недозволеним прийомом зупинив прорив Кувшинова. Головний арбітр матчу без вагань вказав на точну. Особисто на мою думку пенальті 100%. Сам же герой епізоду і реалізував 11-метровий, розвівши м’яч та голкіпера господарів по різних кутам – 0:1.

Про залишені сорок хвилин матчу насправді нічого розповідати. Гості міцно тримали нитки гри, а господарі безрезультатно намагалися бодай щось змінити. Рахунок повинен був ставати більшим, але нападники «Глобине» розтринькати більше десятка хороших моментів. Лише один Кувшинов 3(!) рази виходив на побачення віч-на-віч з Мироновим, але рахунок залишився без змін.

Останні хвилини гри запам’яталися вилученням гравця кобеляцької команди Влада Філіпова за фол останньої надії (зупинив недозволеним прийомом прорив Кувшинова). Після матчу нерви не витримали у представника кобелячан пана Віталія Олексійовича Детюка, який був не згодний (м’яко кажучи) із суддівством матчу (особливо з вилученням). Ситуація була настільки серйозна, що ледве до бійки не дійшло, але пронесло…

Від себе зазначу, що арбітраж матчу був на високому рівні, тому претензії представника кобеляцької команди вважаю безпідставними. Чекаємо на черговий протест…

Що ж ми в результаті маємо? ФК «Глобино» заслужено перемагає та зміцнює свої позиції, а «Колос» все ближче наближається до Першої ліги.

 

Олег Дубина

Погода