Новини - 28-02-2007, 09:02 - admin 420

Шосте місце: мрія чи реальність?

Напередодні старту другого кола "Ворскла" провела зустріч з журналістами й презентувала новачків.
Шосте місце: мрія чи реальність?

28 лютого в приміщенні конференц-зали стадіону “Ворскла” відбулася перша в цьому році зустріч клубу з представниками ЗМІ. На зустріч з місцевими мас-медіа прийшли президент “Ворскли” Олег Бабаєв, головний тренер команди Віктор Носов та двоє новобранців Андріан Пуканич та Руслан Левига.

Відверто кажучи, як такої розмови із журналістами не вийшло. Все пройшло швидко і буденно. Чи то “акули пера” ще не прокинулися зі сну, адже зустріч пройшла рано вранці. Чи то, представники “Ворскли” поспішали скоріше “відстрілятися” і обговорити власні проблеми на своїй “планірці” (гравці цього дня вже вилетіли в Крим готуватися до першої календарної гри цього року в Сімферополі). Перше питання адресувалося Вікторові Носову і стосувалося воно перш за все новачків команди, яких полтавці взяли в оренду до кінця цього сезону. Головний коуч команди запевнив усіх, що за час оренди, а це півроку, тренери будуть придивлятися до цих гравців, і вже влітку можуть викупити футболістів у донецького “Шахтаря”. Принаймні таке бажання є, все буду залежати від самих гравців, як вони себе покажуть в цих 14 матчах другого кола.

Далі продовжив розмову президент Олег Бабаєв:

– Нас не задовольнило минулорічне підсумкове одинадцяте місце, тому завдання перед командою в цьому сезоні стоїть посісти у підсумку місце у шістці кращих. Думаю це цілком реальна задача. Підстави для оптимізму дають збори команди в Туреччині. Ми програли всього один контрольний поєдинок із 13, а це вже дає ґрунт для впевненості в майбутньому. До того ж наша команда зберегла минулорічний склад, поповнившись чотирма новими футболістами. Особливо приємно за Пуканича і Левигу, які достатньо швидко і безболісно влились в новий колектив. Якщо і далі так підуть справи, думається влітку ми зможемо цих гравців викупити.

– Як відомо основний голкіпер команди Андрій Пятов підписав контракт з донецьким “Шахтарем” і за його умовами влітку перебереться до Донецьку. Чи вже зараз ви готуєте йому надійну зміну?

Віктор Носов: – У нас зараз у складі окрім Пятова є троє хороших голкіпера. Це передовсім добре відомий вам досвідчений Сергій Долганський. Думається він ще не до кінця використав свій потенціал. Крім цього є молоді перспективні Чумак і Чуваєв, які з часом можуть вирости у воротарів не гіршим за Пятова.

– Тривалий період перед командою не стояло певних задач, себто “Ворскла” грала як заманеться. Зараз стоїть конкретна задача – потрапити в шістку. Питання в тому, якщо ця задача не буде виконана, чи будуть якісь кардинальні зміни?

Віктор Носов: – Шосте місце реальне, тим паче, що в нашому чемпіонаті фактично дві команди “Шахтар” та “Динамо” борються за перші два місця, решта колективів, у тому числі й ми маємо всі шанси поборотися не тільки там скажімо за шосте, а набагато вищі місця. Для цього будемо все роботи і намагатися досягти цієї мети.

Олег Бабаєв: – Варто сказати, що у такому складі керівництво “Ворскли” працює лише 1,5 роки. За цей час колектив змінився відсотків на 75. Ми з кожним роком перед командою ставимо найвищі завдання. Фінансове становище нині стабільне, тому залишається лише грати. Сподіваюсь поставлені задачі ми виконаємо. Я навіть не розглядаю такий варіант, при якому ми не досягнемо своєї мети. Якщо через якісь обставини, нам не вдасться досягти бажаного, будемо працювати далі. В усякому разі рук опускати не збираємося. Ще більше візьмемося за укріплення команди.

– Багато розмов точилося стосовно запрошення легіонерів, мовляв кожен закордонний футболіст повинен принаймні на голову вищим за доморощеного. Як ви прокоментуєте те, що цієї зимової перерви лави “Ворскли” поповнив черговий легіонер, косовський албанець Янузі?

Віктор Носов: – Так, звісно, потрібно більше уваги приділяти українським футболістам, а якщо запрошувати то лише сильних легіонерів. Однак у нашому футболі така ситуація, коли усіх мало-мальськи здібних футболістів порозбирали Донецьк та Київ. Нам нічого не залишається як звертати свою увагу на закордонних виконавців. Тут нічого не поробиш.

Олег Бабаєв: – Якщо ви помітили, цього сезону ми більше зробили ставку на наших гравців. Напевно ми одна з небагатьох команд вищої ліги, яка комплектувалася переважно українськими футболістами. Окрім Пуканича та Левиги, ми ще підписали Пєскова із “Севастополя”, який зараз через хворобу відсутній. А що стосується албанця Янузі, то йому лише вісімнадцять. Ми його переглядали і побачили у ньому чималий потенціал, з яким можна працювати. Думаю він може себе ще розкрити і принести користь “Ворсклі”. Зараз у команді у всіх ланках здорова конкуренція. А це лише поліпшить якість гри.

На завершення Олег Бабаєв представив двох новачків полтавським журналістам. Пуканич отримав з рук президента футболку з 12 номером, а Левизі дісталася зелена футболка з 18 номером.

Руслан Левига: – Віктора Носова ми знали ще по роботі в Донецьку. З багатьма хлопцями також знайомий. Тому адоптація пройшла нормально. Буду намагатися своєю грою допомогти команді з поставленою задачею.

Андріан Пуканич: – Я також багатьох хлопців знаю. Знайомий із роботою Віктора Васильовича. У команді швидко акліматизувався. Тренер мені одразу довірив мені місце в основі. Це додало впевненості у власних силах. Буду й надалі намагатися виправдати сподівання тренерів.

Погода