Футбол Полтавщини - 24-03-2009, 02:03 - sasa 314

Старт обласних футбольних змагань перенесено на тиждень

Старт обласних футбольних змагань перенесено на тиждень

Федерація футболу Полтавської області провела засідання виконавчого комітета. 

На порядку денному стаяло вісім питань, які в основному стосувалися початку нового футбольного сезону на Полтавщині. Цього року в чемпіонаті області серед аматорів у першій лізі гратимуть дванадцять команд, у другій – двадцять дві. Звертає увагу відсутність у списках дорослих команд з Полтави. Є дві юнацькі, але це – футбольні школи, які рік у рік грають у дорослій першості. Окремих же аматорських команд з обласного центру цього року у головному футбольному турнірі області немає. Причин цьому багато, і у рамках однієї статті їх окреслити просто неможливо. Але факти залишаються фактами. Про них і говорили учасники зібрання. В футбол у Полтаві на аматорському рівні грати просто ніде, та й бажаючих вкладати кошти й утримувати команди також не густо. В останню мить знялася зі змагань команда \”Зоря\” (Гоголеве), яка торік посіла друге місце.

Також гостроти в обговоренні набуло питання про ставлення регіональної влади до спорту номер один. Так, на проведення змагань з футболу, які об\’єднують більше 50 тисяч полтавців, цього року управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації виділено лише 100 тисяч гривень. За словами голови федерації футболу області Анатолія Дяченка, це – мізер та відверта неповага до футболу з боку спортивного керівництва регіону. 

Щодо календаря змагань, то члени виконкому затвердили перенесення старту змагань на тиждень через несприятливі погодні умови. Так, матчі Кубка Полтавщини розпочнуться 29 березня, матчі-відповідь пройдуть 5 квітня. Чемпіонат Полтавської області у першій лізі стартує 12 квітня. Також виконком затвердив списки інспекторів та арбітрів, які будуть обслуговувати поєдинки. Була пропозиція внести зміни до регламенту, які стосувалися так званих \”легіонерів\” – щодо обмеження кількості приїжджих футболістів у команді. Але цю ініціативу виконком не підтримав і залишив регламент без змін. 

Дмитро ГОВТВЯНИЦЯ

Погода