- 20-11-2010, 09:11 - sasa 140

Супер камбек “Інтерно”

Супер камбек “Інтерно”

У першому матчі турніру інтригуючий матч зіграли “Зеніт” та “Інтерно”.

“Зеніт” – “Інтерно” – 3:4
Бриж, Гришин, Шалак – Поліянчук, Супруненко, Тининик-2

На матч-відкриття спорткомплекс “ПЗМС” був заповнений лише на половину. Чесно кажучи, особисто я здивований такою відвідуваністю, адже зустрічалися команди, які у минулому розіграші увійшли до фінальної вісімки. Можливо когось здивувала команда “Інтерно”, яка для вболівальників є новою і дехто вже встиг віднести їх до відвертих аутсайдерів вищої ліги. Чи може вболівальник вирішив проміняти футзал на “Золотий матч” чемпіонату області, або гру молодіжних складів “Ворскли” та “Оболоні”? Та якби там не було, глядачі, які не полінувалися в суботу встати раненько й приїхати на склозавод були винагородженні яскравою грою у виконанні обох колективів. Звісно не обійшлося без помилок, але не треба забувати, що більшість футболістів лише недавно проміняли стандартне поле на спортивні зали, а в деяких командах гравці будуть змушені вже по ходу турніру звикати до нових партнерів.

Щодо самої гри, то швидше до паркету звикли футболісти “Зеніту”. Вони більше контролювали м’яч і намагалися в атаках використовувати всю четвірку. В свою чергу “Інтерно” (у минулому розіграші команда називалася “Рубін”) більше діяли індивідуально. Так тривало до першої зміни. Коли перші четвірки отримали шанс перепочити, ситуація на майданчику змінилася з точністю до навпаки. Тепер інтерни захопили ініціативу, а суперник чекав свого шансу. Вперше такий шанс у зенітівців виник на сьомій хвилині. Акуленко на своїй половині перехопив м’яч і пройшов з ним майже до воріт суперника. Його удар голкіпер відбив, а от на добивання у виконанні Брижа Чумак зреагувати не встиг. Вдруге швидку результативну атаку “Зеніт” провів на чотирнадцятій хвилині, коли рахунок подвоїв Гришин. Слід відзначити, що знову у команд на паркеті знаходилися номінально другі четвірки. За декілька хвилин у “Інтерно” з’явився шанс скоротити рахунок. Через перебір фолів “Зеніт” був покараний 10-метровим штрафним ударом. Однак Супруненко пробив на силу прямо в голкіпера. За чотири хвилини до завершення першого тайму рахунок до розгромного довів Шалак, який скористався помилкою голкіпера суперника. А за хвилину судді в чергове фіксують фол у зенітівців – як наслідок знову дабл-пенальті. На цей раз Городчанін пробив вище воріт.

Коротка перерва явно пішла на користь команді “Інтерно”. Вже на першій хвилині другої половини Поліянчук скорочує рахунок. Цей гол стряхнув наздоганяючих і футзалісти у сірих футболках протягом чотирьох хвилин спочатку скоротили рахунок, а потім його зрівняли. У першому випадку передачею Лубенця вдало скористався Супруненко, а у другому гол забив Тининик. Всього за десять хвилин другого тайму у матч повернулася інтрига. Тепер для обох команд довелося розпочинати все спочатку. У кращій ситуації звісно були гравці “Інтерно”, які таким камбеком завели самі себе. Розв’язка наступила за вісім хвилин до завершення матчу. На лівому фланзі Глушко прикрив м’яч корпусом і відкинув п’ятою під удар партнеру. Полстріл у Тининика вдався у найкращих традиціях світових зірок футзалу – м’яч від поперечини потрапив у сітку воріт. Яскраве завершення цікавого матчу.

Одразу після гри відбулося офіційне відкриття змагань. Цьогорічний чемпіон “Розсошенці” повернув красень-кубок у розпорядження організаторів, де трофей пробуде до визначення нового переможця.                     

Погода