- 28-05-2009, 08:05 - Націоналіст 250

Такий знайомий Годулян!

Такий знайомий Годулян!

Фінальний поєдинок 18 кубку країни в якому 31 травня у Дніпропетровську на стадіоні «Дніпро-Арена» зіграють полтавська «Ворскла» та донецький «Шахтар» доручено обслуговувати арбітру ФІФА одеситу Віталію Годуляну.

Говорити про арбітра Годуляна і про його стосунки з “Ворсклою” і зокрема з Павловим, думається немає сенсу. Особливості відносин Миколи Петровича і одеського рефері вболівальники могли оцінити і в цьому сезоні. Напередодні матчу першого кола проти київського “Динамо” керманич “Ворскли” в одному з інтерв’ю заявив, що якщо цей матч доручать обслуговувати Годуляну, і він судитиме у такій же манері, як завжди судить команди Павлова, то він готовий ще раз повторити ті слова, за які його свого часу відлучили від футболу. Яким саме словом Павлов назвав тоді рефері думаю нагадувати не варто. Всі і так його знають…

Щодо роботи Годуляна на матчах за участю ворсклян, то він 23 рази їх обслуговував: 21 раз у чемпіонаті та двічі в кубку. Причому два поєдинки в кубку наша команда програла. 2002-го в чвертьфіналі “Динамо” на їх полі — 0:1 та 2004 в Охтирці “Нафтовику” – 0:4. За суддівства одесита “Ворскла” виграла лише чотири рази, та і то одна з перемог була технічна (у 2005-му році над “Борисфеном”). В 2001 першому році свисток одесита зафіксував перемогу ворсклян над київським ЦСКА. А в 2007-му над маріупольським “Іллічівцем” у пам’ятному матчі за виживання. Остання ж перемога датується осінню минулого року, коли полтавці здолали у Луганську місцеву “Зорю”.

Слід відзначити, що Годулян не вперше виведе на поле “Ворсклу” і “Шахтар”. До цього він робив це три рази. І усі три матчі наша команда програла (0:1 і 0:2 у 2005-му і 0:1 у 2009-му). Нефартовий суддя, що тут ще скажеш… Звісно,”Шахтар” нині переважає нашу команду у класі. Але завжди прикро, коли сильнішому ще й допомагають “люди в чорному”. Будемо сподіватися, що 31-го травня саме команди стануть головними дійовими особами на полі, а не головний арбітр, для якого це буде дебютний фінал кубку України, як і для “Ворскли”. Допомагатимуть Годуляну судді на лініях Сергій Цимбал та Олександр Шамич (Київ). Резервний арбітр – Ігор Іщенко (Київ) (хоч одна приємна прикмета… пригадуєте хто судив матч в Полтаві проти “Металіста” в півфіналі кубку?). Делегат ФФУ – Андрій Гаваші (Ужгород), інспектор – Сергій Татулян (Київ).

І наостанок статистика Віталія Годуляна в цьому сезоні.

Досьє:

Віталій Годулян

Народився: 18.09.1968

Країна: Украина

Місто: Одесса

Категорія: Арбитр ФІФА с 2001 года

Зріст: 184

Вага: 82

Статистика поточного сезону:

Матчі (всього) 17

Жовті картки 91

Другі жовті картки  2

Червоні картки 5

Пенальті 9

Підготував Автанділ Потідзе

Погода