- 18-09-2011, 09:09 - sasa 222

Томаш Хюбшман: \”Сила \”Ворскли\” – у тренері\”

Томаш Хюбшман: \”Сила \”Ворскли\” – у тренері\”

Напередодні зустрічі c «Ворсклою» своїм баченням майбутнього поєдинку поділився чеський півзахисник «гірників» Томаш Хюбшман.

\"Томаш– Томаш, «Ворскла» далеко не найсильніша «за прізвищами» команда, але і в будь-яких матчах, будь то Європа чи України, їм завжди вдається гідно виглядати.
– Я б не сказав, що у них не дуже сильний склад. Є молоді, гарні і цікаві футболісти, у яких є майбутнє. Це дуже непогана команда за мірками чемпіонату країни. Але, на жаль, з короткою лавою запасних. Якщо хтось із «основи» отримує травму або дискваліфікацію, то його важко замінити.

– А кого б ти виділив у складі суперника?
– Ахмеда Янузі, звичайно. Цей гравець атаки. Роман Безус – непоганий молодий футболіст. Є у «Ворскли» і той же Володимир Чеснаков, який вміє грамотно руйнувати атаки суперника. У нього непоганий досвід виступів за молодіжну збірну. Але я зараз говорив тільки про більш молодих гравців. Але ж є й такі досвідчені, як Василь Сачко. Він же, дай йому волю, може вирішити результат матчу за п\’ять хвилин.

– Наскільки важливим є те, що Микола Павлов уже багато років працює з однією командою, прищеплює їй свій футбол?
– Це завжди важливо. Якщо так складається, то це завжди добре для команди. Всі гравці працюють на одну тренерську ідею. Коли часто змінюються тренери, йде і часта зміна гравців основного складу. Новий тренер завжди захоче щось змінити. І поки немає результату, він намагається змінювати і стиль гри, і виконавців.

– Наскільки сильно відрізняються матчі чемпіонату і єврокубків?
– Чемпіонат довгий, триває цілий рік. А в єврокубках після шести матчів вирішується, чи пройшла команда далі чи ні. Можу сказати, що не всі ігри чемпіонату бувають видовищними, цікавими, проходять в хороших умовах станом поля. Іноді й глядачів на трибунах буває значно менше, ніж на єврокубкових поєдинках. Тому, можливо, і мотивація дещо інша.

– Чекаєш, що вболівальники заповнять «Донбас Арену», підтримають команду після поразки від «Порту»?
– Думаю, що так і буде, тому що наші вболівальники останнім часом нас не підводять. Сподіваюся, що це триватиме …

Прес-служба ФК «Шахтар»

Погода