Новини - 12-03-2009, 09:03 - sasa 325

У боргу перед власними уболівальниками

У боргу перед власними уболівальниками

Ворскла – Львiв (0:0)

13 березня. Полтава,

стадіон “Ворскла”, початок о 19.00

Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 2:0

Після нищівної поразки (до речі, востаннє полтавці поступалися з великим рахунком більше року тому) в минулому турі від “Динамо” “Ворскла” залишається в боргу перед своїми уболівальниками. А борги, як відомо, потрібно повертати.

Спекотного серпневого дня на львівському стадіоні “Україна” команди провели поки що єдиний матч між собою в новітній історії. Тоді під нещадним палючим сонцем команди провели малоцікаву мляву гру, яка нічим не запам’яталася. Наставник полтавців Микола Павлов на прес-конференції сказав, що міністр мав би дати кожному гравцеві того матчу по медалі за “участь при пожежі”. До речі, “Ворскла” в цій грі втратила перші очки на виїзді. Та й взагалі, той матч можна занести в пасив ворсклянам. Однак добре, що у скарбничку було покладено одне очко.

На цьому можна й закрити сторінку взаємовідносин “Ворскли” й “Львова”, однак свого часу ці команди, принаймні під такими назвами, вже зустрічалися раніше. Існував у 90-х роках минулого століття, такий собі ФК “Львів”, який досить непогано виступав спочатку в другій українській лізі, а потім і в першій. Однак сучасний “Львів” не є правонаступником тої команди, яка припинила своє існування 2001-го року.

У сезоні 1995/96, у рамках турніру першої ліги, команди провели два матчі. Тоді “Ворскла” на всіх парах мчала до вищої ліги. Однак дві перемоги у матчах зі “Львовом” далися нелегко. У першому колі вдома ворскляни перемогли львів’ян – 2:1. Що цікаво, саме у цій грі в черговий раз повернувся у “Ворсклу” Іван Шарій, який відзначив дебют голом у ворота гостей. До речі, тоді Івану Григоровичу було 37 років. У другому колі у Львові, рахунок був таким же, як і у Полтаві – 2:1. Усі три голи були забиті протягом восьми хвилин. Спочатку на 71-й хвилині рахунок відкрив Олег Гарас, а згодом Сергій Чуйченко та Іван Шарій вирвали перемогу для ворсклян.

Погода