Гандбол - 15-03-2011, 05:03 - sasa 182

У \”Динамо\” найкращий рівень надійності

У \”Динамо\” найкращий рівень надійності

Цього тижня українських прихильників гандболу, після того як збірна України зіграла матчі відбіркового турніру до Євро-2012, очікує завершення паузи у національних змаганнях.

 

Уже 16 березня будуть зіграні перші матчі 1/4 фіналу Кубка України: \”Динамо\” (Полтава) – ЗНТУ-ЗАС-СДЮШОР (Запоріжжя), \”Буревісник\” (Луганськ) – ЗТР (Запоріжжя), \”Портовик\” (Южний) – \”Мотор-ЗНТУ-ЗАС\” (Запоріжжя) і \”Буревісник\” (Бровари) – \”Авіатор\” (Київ). Матчі-відповіді пройдуть 20 березня. А ще через п\’ять днів, 25 березня, завершиться пауза в Суперлізі чемпіонату України, яка тривала 1 місяць і 10 днів. Того дня \”Динамо\” (Полтава) у матчі 20-го туру прийматиме на своєму майданчику \”Мотор-ЗНТУ-ЗАС\”.

А тим часом відомий тренер Владислав Циганок, який зараз є керівником центру аналітики та інформації УГЛ (Української гандбольної ліги), оприлюднив на її сайті результати дослідження про ігрову надійність українських чоловічих команд у першій половині сезону (з 1 по 14 тури). Виявилося, що за той період \”Динамо\” (Полтава) разом з явним лідером чемпіонату України – ЗТР (Запоріжжя) мало однаковий і найкращий серед усіх українських команд рівень надійності – по 10,75 пунктів. У той час полтавці у 14 матчах 148 разів втрачали м\’яч (прямі втрати м\’яча – 102, інші помилки – 28, втрати \”на гравця\” – 18). Але за міжнародними \”мірками\” цей коефіцієнт (10,75) відповідає \”середньому рівню надійності\” – від 8 до 12 втрат за гру. \”Високий рівень надійності\” дозволяє втрачати м\’яч за гру лише до 6 разів, а \”вище середнього\” – від 6 до 8 втрат. Тож, як бачите, полтавському \”Динамо\” є на що звернути увагу, особливо тепер – коли чемпіонат України вже виходить на фінішну пряму, яка може принести підопічним головного тренера Андрія Портного один з комплектів медалей. І тут логіка проста: чим менше втрат і помилок робитимуть у грі полтавці, тим кращими будуть результати і вищої \”якості\” медалі вони зможуть отримати, вважає кореспондент \”ПС\” Ігор ЧЕРЧАТИЙ.

Погода