- 10-02-2011, 02:02 - sasa 165

У Вознесенську продемонстували трофеї Євро, а німці розпочали сезон на… дерев\’яній \”поляні\”

У Вознесенську продемонстували трофеї Євро, а німці розпочали сезон на… дерев\’яній \”поляні\”

Вже у перший місяць нового року, не зважаючи на морози та снігові замети, мотобольні пристрасті вирують у Європі.

Так, у Москві вже визначено, що цьогорічний чемпіонат Східноєвропейської мотобольної ліги розпочнеться 17 квітня. У змаганні візьмуть участь 10 команд, які представлятимуть Росію, Білорусь і України. Від нашої країни заплановано виступ двох команд з Донецької області – \”Антрацит\” (Кіровське) і \”Союз-3\” (Єнакієве). Останні матчі Східноєвропейської мотобольної ліги, згідно з проектом календаря змагань, заплановано провести 3 жовтня.

А в українському місті Вознесенську, яке цього року прийматиме чемпіонат Європи, вже презентовано офіційні трофеї – медалі та атрибутику – плакат та емблему мотобольного Євро-2011. Вознесенці відмовилися від \”полтавської\” традиції, яка була притаманна для Вишняків, проводити чемпіонат Європи наприкінці літа, \”підганяючи\” його під святкування Дня Незалежності і Сорочинського ярмарку. У Вознесенську вирішили провести Євро-2011 на самому \”екваторі\” літа – 10-16 липня. Та й комплект медалей вони виготовили унікальний, який ні з чим не сплутаєш.

І якщо на Сході Європи поки що триває лише організаційна робота, то у західноєвропейських країнах вже у січні розпочалися мотобольні змагання. Перше з них – міжнародний турнір у залі (під дахом, на дерев\’яній \”поляні\”) – відбувся у великому німецькому місті Карлсруе. У ньому взяли участь 6 команд. Із них чотири німецькі: МСК (Мальш), \”Тайфун\” (Мерш), \”Убштадт-Вайгер\”, МВК (Кіршпе), одна французька – \”Вуокур\” і одна голландська – МБВ (Будель). У фінальному матчі під дахом у Карлсрує МСК (Мальш) переміг МВК (Кіршпе) лише в серії після матчевих пенальті – 3:2 (основний час завершився внічию – 2:2). У цьому плані полтавських шанувальників мотоболу, напевно, вразить те, що для мотоболу будують на лише відкриті мототреки, а й закриті мото-холи. Але це – там, це не у нас. Бо у нас – все навпаки. У Полтаві не змогли дати ладу і зберегти у \”робочій\” формі найкращий колись у Європі мотобольний стадіон у Розсошенцях.

Погода