Гандбол - 25-07-2011, 11:07 - sasa 183

У вівторок \”Динамо\” дізнається про свого першого суперника у Кубку ЄГФ

У вівторок \”Динамо\” дізнається про свого першого суперника у Кубку ЄГФ

26 липня, у штаб-квартирі Європейської федерації гандболу у Відні (Австрія) об 11:00 за місцевим часом відбудеться жеребкування першого та другого раундів Кубка ЄГФ.

У першому раунді гратимуть 8 команд, які напередодні жеребкування перебувають у двох \”корзинах\”: у першій – \”Ініта\” (Бельгія), \”Кастріоті\” (Косове), \”Нейстін\” (Фраерські острови) і \”Олімпус-85\” (Молдова); у другій – \”Лімбург\” (Голландія), \”Дюделанж\” (Люксембург), \”Латса Кентрікі\” (Кипр) \”Сутьєска\” (Чорногорія).

Полтавському \”Динамо\” трохи пощастило, оскільки наші земляки у другому раунді Кубка ЄГФ не гратимуть з чотирма командами, які посіли останні (четверті) місця у чотирьох групах кваліфікації Ліги чемпіонів ЄГФ. Адже \”Динамо\” (Полтава) перебуває у \”корзині\” №1 учасників другого раунду (16 команд). Тож суперниками наших земляків на цій стадії єврокубкового турніру не зможуть бути 4 команди з кваліфікації Ліги чемпіонів ЄГФ, а також: \”Татабанья\” (Угорщина), \”Нант\” (Франція), \”Нордшелланд\” (Данія), СКІФ (Краснодар, Росія), \”Балатонфюрді\” (Угорщина), \”Мадейра\” (Португалія), \”Нексе\” (Хорватія), \”Црвена Звезда\” (Белград, Сербія), \”Брегенц\” (Австрія), \”Ескільстуна\” (Швеція), та \”Іздівац\” (Боснія та Герцеговина).

А серед 16-ти ймовірних суперників полтавського \”Динамо\” у другому раунді Кубка ЄГФ (усі вони перебувають у \”корзині\” №2) будуть: \”Ізмір\” (Туреччина), \”Пилва Сервіті\” (Естонія), СКА (Мінськ, Білорусь), \”Елверум\” (Норвегія), \”Крас-Волендам\” (Голландія), \”Берхем\” (Люксембург), \”Одорхей\” (Румунія), \”Вардар\” (Македонія), \”Дукла\” (Чехія), ПАОК (Греція), \”Строволос\” (Кипр), \”Мойковац\” (Чорногорія) і кожен із чотирьох переможців першого раунду Кубка ЄГФ.

Матчі першого раунду Кубка ЄГФ відбуватимуться 4 і 11 вересня 2011 року. Матчі другого раунду,  в якому вже гратиме полтавське \”Динамо\” 9 і 16 жовтня 2011 року.
Якщо полтавці вийдуть до третього раунду (1/16 фіналу) Кубка ЄГФ, то на цій стадії також змагатимуться 32 команди: 16 переможців другого раунду, 8 команд, які залишать наступний етап гандбольної Ліги чемпіонів Європи і 8 клубів, які одразу допущені до третього раунду. Серед них: \”Фрішауф\” і \”Магдебург\” (обидва – Німеччина), \”Гранолльєрс\” і \”Сан-Рафаель\” (обидва – Іспанія), \”Ск\’єрн\” (Данія), \”Горен\’є\” (Сербія), \”Сунгуль\” (Снєжинськ-Челябінськ, Росія) і \”Пфаді\” (Австрія). Жеребкування третього раунду Кубка ЄГФ відбудеться у Відні 18 жовтня.

А тим часом стало відомо, що полтавське \”Динамо\” під час підготовки до свого старту в чемпіонаті України і Кубка ЄГФ візьме участь у традиційному міжнародному турнірі, присвяченому пам\’яті видатного польського гандболіста Єжі Клемпеля (18-21 серпня, місто Джержонюве, Польща). У змаганнях братимуть участь 12 команд з Польщі, Росії, України, Білорусі, Чехії. \”Динамо\” (Полтава) розпочне турнір у групі \”Б\” (6 команд), де разом з нашими земляками гратимуть: \”Азот-Пулави\”, \”НМС-Забже\” (обидва – Польща), СКА (Мінськ, Білорусь), НСВ (Карвіна, Чехія) і ЗТР (Запоріжжя, Україна).

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода