- 25-10-2011, 09:10 - sasa 164

До Запоріжжя, за реваншем?

До Запоріжжя, за реваншем?

Металург Запоріжжя – Ворскла

26 жовтня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». Початок о 19.00

Арбітр: Андрій Кузьмін (Миколаїв).

Асистенти: Ростислав Пузанський (Львів), Андрій Лібстер (Луганськ).

Резервний арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв).

Делегат ФФУ: Володимир Фощій (Черкаси).

Інспектор ФФУ: Михайло Овчар (Івано-Франківськ).

Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:2

 

26 жовтня полтавська «Ворскла» проведе матч 1/8 фіналу Кубка країни. У Запоріжжі підопічні Миколи Павлова зустрінуться з лідером першої ліги, а ще донедавна представником Прем’єр-ліги місцевим «Металургом».

 

Цікаво, що трохи більше двох років тому команди вже грали між собою в Кубку України. 15 серпня 2009 року команди зустрілися на стадії 1/16 фіналу. Тоді ворскляни виходили на гру в якості переможців почесного трофею. І саме запоріжці змогли вже на першій стадії змагань завдати поразки «Ворсклі» – 3:2 в додатковий час, тим самим скинувши біло-зелених із кубкового трону. Отже, «Ворскла» має всі шанси завтра взяти реванш за поразку дворічної давнини.

 

Наразі «Ворскла» три матчі поспіль (з урахуванням матчу зі «Стандардом») не програє. Правда і здобули полтавці лише одну перемогу. В минулому турі перемогли вдома «Таврію» – 3:2. Саме остання гра і показала усі найкращі якості колективу: а саме уміння битися на полі до останньої, навіть не хвилини, а секунди матчу. Погодьтеся, давно вже ми не бачили матчу, в якому команда за дві хвилини до закінчення основного часу поступалась суперникам, але зрештою змогла за якихось кілька хвилини зрівняти рахунок, а згодом і виграти! Таке трапилося минулої неділі. Нехай в цьому була і часточка везіння, фарту. Але, як відомо, щастить сильнішим. «Ворскла» своєю наполегливістю цілком заслужила на ту перемогу, а тому, думається, їде до Запоріжжя в гарному настрої.

 

Який склад виставить на гру проти «Металурга» Микола Петрович? Думаю декому з гравців основи дадуть відпочити. Тим паче у суботу на «Ворсклу» чекає не менш відповідальний і важкий матч чемпіонату проти «Металіста». Насамперед Павлов може приберегти Селіна, який трохи пошкодився перед матчем із «Таврією», але все ж зміг провести на полі 70 хвилин. Хто ще відпочине у середу? Не виключено, що це голкіпер і капітан команди Сергій Долганський, а також ймовірно що не вийдуть з перших хвилин Безус, Янузі, Краснопьоров та Кривошеєнко. Тому більш за все у Запоріжжі зіграє трохи експериментальний склад «Ворскли».

 

Що собою уявляє сучасний «Металург»? Після першого кола в першій лізі команда виконуючого обов’язки головного тренера Сергія Зайцева, ділить перше місце з ужгородською «Говерлою-Закарпаття». В обох колективів по 41 очку і вони на 7 очок випереджають найближчого переслідувача. У першому колі металуржани програли лише два матчі – білоцерківському «Арсеналу» – 1:2 та «Динамо-2» – 0:1. Доволі впевнено «Металург» грає на домашній арені. В цьому сезоні команда на «Славутич-Арені» зіграла лише раз внічию (із «Говерлою-Закарпаття» – 0:0), у решти матчах запоріжці перемогли своїх суперників. До речі, в 1/16 фіналу Кубка «Металург» переміг вдома свого найголовнішого конкурента із Ужгорода – 1:0. Наразі у команді багато нових футболістів, але є й такі, що ще грали у команді в Прем’єр-лізі. Це Опанасенко, Пісоцький, Вернидуб, Тейку, Жуніор, Руденко. Крім того за «Металург» грає добревідомий Олексій Бєлік, а також Андрій Бойко, який певний час грав за «Ворсклу». А загалом команда укомплектована переважно місцевими вихованцями та легіонерами.

 

Історія зустрічей команд. На офіційному рівні команди провели між собою 43 поєдинки. Перша зустріч команд відбулася ще 1958 року і закінчилася внічию – 0:0. Наразі в активі полтавців 16 перемог, 13 поєдинків принесли нічийні результати, ще 14 матчів виграли запоріжці. Різниця м’ячів 50:42 на користь «Ворскли». Якщо говорити про матчі в Запоріжжі, то в останнє біло-зелені перемагали 23 жовтня 2005 року – 2:0. Цікаво, що після реконструкції «Славутич-Арени» «Ворскла» ще жодного разу там не перемагала: у п’яти матчах дві поразки та три нічиї. Остання зустріч суперників 22 квітня 2011 року закінчилась впевненою перемогою «Металурга» – 2:0.

 

Автнаділ ПОТІДЗЕ

Погода