Прес-конференції - 29-07-2012, 10:07 - sasa 174

Вадим Євтушенко: \”Або груди в хрестах, або голова в кущах\”

Вадим Євтушенко: \”Або груди в хрестах, або голова в кущах\”

Вадим Євтушенко про першу перемогу його команди в новому сезоні:

 

– Прекрасно, що ми нарешті виграли. Все-таки перші дві гри ми програли. Заслужено, чи ні – справа така. Тим не менш, то були програні ігри. І сьогодні тиск був колосальний, бо попереду у нас дуже складні матчі. Сьогодні була гра з розряду: «Або груди в хрестах, або голова в кущах». Приємно, що виграли. І непросто виграли, а показали хороший футбол, який залишає відчуття того, що ми розвиваємося. Багато було критики, що ми не в такий футбол граємо. Звичайно, якщо немає очок, то виправдовуватися важко. Ми раді, що сьогодні виграли. Приємно, що позитивну роль зіграла поява в команді тих хлопців, які не знали, де будуть грати. Хлопці відчули, що ми знову одне ціле. Ми не повинні бути просто командою, а повинні бути міцним і згуртованим колективом. Сьогодні це почуття було присутнє.

– Ви сьогодні поміняли флангових півзахисників. Як пройшов такий експеримент?
– Можна позитивно відповісти на це питання. Причина зміни була через те, що ми забивали мало голів. У чемпіонаті ми не змогли забити і навіть в товариських матчах, проти першолігових команд, забивали один гол. Цього недостатньо, щоб розраховувати на серйозний результат. Тому пошук йде постійно. У перших турах я довірив право грати тим, хто вже довго виступає тут, але ж ми так і не забили… Для мене флангові гравці не тільки півзахисники. Вони повинні брати участь в атаках. Я навіть називаю їх нападниками, тому вони повинні виправдовувати цю назву.

– Нові футболісти ще будуть?
– На сьогодні у нас повна заявка. Звичайно ж, цей процес ніколи не закінчується. Всі ми чекали, що буде з Селіним і Куриловим. На даному етапі ми визначилися, що вони залишаються. Тому будемо працювати з тими, хто є.

– Команда підсіла в кінці першого тайму.
– Останні 3 хвилини дійсно заспокоїлися і тактично неправильно зіграли. Хотіли потримати м\’яч, щоб вбити час. Але все одно треба було рухатися. Ми ж зіграли трохи неправильно і нарвалися на парочку небезпечних атак від «Карпат».

– У другому таймі команда деякий час грала на контратаках. Це була ваша ініціатива?
– Команда, яка програє, виходить на другий тайм з думкою, про те, аби щось змінити. У нас не було завдання грати на контратаках, хоча акцент і робився на те, що б грамотно зіграти в обороні і зловити суперника. Але, прямої вказівки грати на контратаках не було.

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода