Аматори - 20-04-2010, 06:04 - sasa 205

Відкритий лист голові федерації футболу Полтавщини Анатолію Дяченко

Відкритий лист голові федерації футболу Полтавщини Анатолію Дяченко

На адресу сайту уболівальників \”Ворскла\” надійшов лист від директора стадіону \”Центральний\” міста Лубни. Друкуємо його зміст.
  
Голові

Полтавської обласної

Федерації футболу

Дяченку А.М.

Повідомляю Вам, що ФК «Лубни» у першому турі чемпіонату області з футболу прийматиме команду «Гірник» (Кременчук) на комунальному стадіоні «Центральний» (13.00 і 15.00). Запевняю, що під час матчу будуть стежити за порядком працівники міськрайвідділу внутрішніх справ та працівники муніципальної служби правопорядку, автобус гірників буде знаходитись на території самого стадіону. Тож, безпека гостей буде гарантована. Попередньо перші поєдинки футбольного чемпіонату Полтавщини планувалось проводити в Лубнах на стадіоні «Торпедо», але саме в цей час після зимового періоду там йде невелика реконструкція самого трав’яного газону (вирівнюванняі і збільшення у розмірах поля) та поточний ремонт роздягалень і суддівської кімнати, які будуть тривати ще близько місяця. Тож, прошу Вас від імені керівництва команди, тренерів, уболівальників і самої дирекції стадіонів поки що приймати команди гостей на головній спортивній арені міста – стадіону «Центральний», на якому завершились приготування до нового футбольного сезону. Не працює лише інформаційне табло, реконструкція якого входить до загального проекту по реконструкції всього стадіону «Центральний», кошторис якого складає 12 млн. 200 тис. грн. (підрядчики, які виграли тендер, чекають надходження коштів).

Крім того у мене, як в спортивного журналіста, члена Національної Спілки журналістів України, до Вас є два запитання:
1. Ви, мабуть, помітили, що за останні роки зменшилась активність команд до розіграшу Кубка області. А причиною цього є те, що чомусь у кубкових змаганнях не проводиться так званий «сліпий жереб» перед кожним етапом (як у розіграші Кубка України). А чомусь вже заздалегідь створена дивна сітка кубкових змагань, фіналісти якої наперед вже відомі. Наприклад, у цьому році у кубковому фіналі зустрінуться ФК «Велика Багачка» і «Нове життя» (Андріївка)…
Питання: коли, нарешті, зміниться розіграш Кубка області, який стане цікавішим, і команд буде задіяно більше?

2. Спочатку нас повідомили, що матч першого етапу розіграшу Кубка області між ФК «Лубни» і «Молодь-Педуніверситет» (Полтава) відбудеться 14 квітня. Афіші для уболівальників саме з цією датою були вже надруковані. Тоді з Федерації передали, що матч пройде 21 квітня. Футбольні афіші змінені на нову дату і частина їх була вже розміщена по місту, а ще у місцевих газетах поміщена дата відкриття нового футбольного сезону в Лубнах). І раптом вчора (19 квітня) мені повідомляють, що очікуваний кубковий поєдинок не відбудеться 21 квітня (перенесений на пізнішу дату). Як кажуть, коментарі зайві… У порівнянні з іншими більш глобальнішими проблемами у нашому обласному футболі це, можливо, і не таке важливе. Але, гадаю, саме з цього (з афіш і реклам) починається футбольний матч, як довгоочікуване свято для уболівальників міста.

Питання: чому таке подібне трапляється у нашому футбольному господарстві?

З повагою –

Директор стадіону Центральний»,

депутат Лубенської міської ради
Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода