- 09-02-2010, 09:02 - sasa 226

Великий хокей у Полтаві

Великий хокей у Полтаві

Триває чемпіонат Полтавської області з хокею присвячений ХХI-й річниці виводу військ з Афганістану. У боротьбу вступили представники груп С та D. За домовленістю команди грали два періоди по 20 хвилин чотири на чотири (чотири гравці плюс голкіпер). Першими на лід вийшли хокеїсти ХК ”Кремінь” (Кременчук) та ХК ”Старт” (Диканський район).

ХК ” Кремінь” (Кременчук) – ХК ”Старт” (Диканський район) 2:3 (0:1,2:2)

(Авдонін, Наритник – Геращенко, Вас. Смутко, Маличенко)

Перша ж атака номінальних гостей завершилася взяттям воріт. Несильний кидок Геращенка і шайба опинилася у сітці воріт. Одразу після цього командам по черзі випала нагода зіграти в більшості та жодна з команд цим не скористалася. Під завершення першої половини між гравцями виникла сутичка, яка перетворилася у бійку. Арбітрам не лишалося нічого іншого як покарати винних двоххвилинним штрафом. На перерву команди пішли за мінімальної переваги диканських хокеїстів.

Початок другої половини повністю був за хокеїстами Кременчука, що і вилилося у закинуту шайбу. Авдонін пройшов по лівому борту і кинув у ближній від воротаря кут. Повіривши у свої сили ”Кремінь” притис суперника до його воріт. Як наслідок – шайба закинута Наритником і вже кременчужани  попереду. Та не встигли господарі відсвяткувати як рахунок знову став рівним. Автором шайби став Василь Смутко. Надалі кожна з команд мала шанс схилити шальки терезів на свою користь та більше пощастило ”Старту”. За півхвилини до закінчення зустрічі шайбу у ворота ”Кременя” закинув Маличенко.

ХК ”Полтава” – ХК ”Космос” (Полтава) 2:2 (1:0,1:2)

(Кубраков, Марусич – Нежниченко, Пушкарь)

У другому матчі дня зустрілися дві команди з Полтави. ”Полтавське” дербі виявилося нічим не гірше за попередню зустріч і вболівальники, які прийшли на цей матч (їх було близько ста чоловік) стали свідками захоплюючого поєдинку. Вже на другій хвилині хокеїсти ”Полтави” закинули шайбу, але судді не зафіксували взяття воріт через те, що під час атаки були здвинуті ворота. Муніципали продовжували атакувати і були винагородженні за це у середині періоду, коли кидок Кубракова досяг мети.

Другий період також розпочався з атак ”Полтави”. Гарну нагоду відзначитися втратив Марусич, який не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. На 5-й хвилині номінальні господарі отримали право на буліт (аналог футбольного пенальті). Павло Дружинін не скористався нагодою збільшити рахунок і запустив шайбу вище воріт. Та все ж натиск дав свої плоди і друга шайба влетіла у ворота ”Космоса”. Її на свій рахунок записав Марусич. Здавалося гра завершиться впевненою перемогою ”Полтави”. Проте з цим були не згодні хокеїсти ”Космоса”. За дві хвилини все перевернулося з ніг на голову. Спочатку Нежниченко майстерно реалізував буліт, відправивши шайбу у ліву від воротаря девятку, а через хвилину кидок Пушкаря приніс ”космонавтам” бажану нічию.

Володимир ХОМІЧ

До речі, команди, які змагалися в Міргороді визначили своїх переможців. Матчи 3-го туру принеслі такі результати: ХК \”Лубни\” – ХК \”Шишаки\” – 5:1, ХК \”Гадяч\” – ХК \”Лохвиця\” – 2:13. Таким чином, до півфіналу вийшли команди Лубен та Лохвиці.

Погода