Полтавщина-Спорт - 25-03-2013, 03:03 - sasa 307

Ветерани дають жару!

Ветерани дають жару!

У Береговому Закарпатської області відбулися фінальні змагання чемпіонату Всеукраїнського фізкультурно-спортивного това-риства «Колос» агропромислового комплексу України з міні-футболу серед ветеранів 45–50 років, 50 років і старших.

До складу вікової категорії 45–50 років увійшли вісім ветеранів із Полтавського району та один – Кременчуцького. Сім команд були розподілені на дві групи: перша – команди Київської, Одеської, Львівської і Полтавської областей, друга – Житомирської, Вінницької і Донецької областей.

Перша гра наших аматорів із представниками Київщини відбулася на зустрічних «курсах». Ініціативою почергово володіла то одна, то інша команди, але до взяття воріт справа не доходила. І коли до завершення поєдинку залишалося дві хвилини, після серії «рикошетів» м’яч улетів у наші ворота. Спроба відігратися за той час, що залишився, виявилася невдалою. Пам’ятаючи про поразку, другу гру ветерани Полтавщини розпочали більш агресивно. Після розіграшу ауту вдало на добиванні зіграв Анатолій Семенець. Хвилин через п’ять рахунок подвоїв Анатолій Матала. 2:0 – з таким рахунком команди пішли на перерву.

Другий тайм активніше розпочали одесити. При розіграші штрафного удару їм вдалося відквитати один м’яч. Та вже в наступній атаці після удару Анатолія Семенця вдало на добиванні зіграв Анатолій Матала. Отже, 3:1 на користь полтавців. Наступного дня в грі із львів’янами наших ветеранів влаштовувала і нічия, щоб потрапити до четвірки. Поєдинок так і завершився рахунком 1:1. У нашій команді відзначився Володимир Кульчак.

За вихід до головного фіналу команда Полтавської області зустрілася з минулорічним чемпіоном – аматорами з Житомирщини. Поєдинок складався непросто як для одних, так і для інших учасників. Драматична розв’язка сталася наприкінці зустрічі. Анатолій Матала вивіреним пасом вивів віч-на-віч із голкіпером Валентина Улянка, і той не схибив.

Коли вже секундна стрілка робила останній оберт, арбітр призначив сумнівний штрафний у наші ворота. Після рикошету м’яч влучив у нижній кут. У серії післяматчевих пенальті кращий вигляд мали житомиряни.

У грі за третє місце з командою ветеранів Донецька полтавці володіли ініціативою протягом всієї гри і заслужено перемогли з рахунком 1:0. Відзначився Володимир Кульчак.

Дещо краще виступили ветерани у віковій групі 50 років і старші. Представники Кременчуцького району в своїй групі впевнено перемогли аматорів із Чернівців (рахунок 4:1), із рахунком 3:2 здолали львів’ян і зіграли внічию 2:2 із житомирянами, що дало їм змогу з першого місця потрапити до півфіналу.

У півфіналі кременчужани в напруженій боротьбі переграли ветеранів Чернігівщини. У грі за перше місце у наших земляків сил майже не залишилося, оскільки хвороби і травми не дали змогу дограти всім чемпіонат до кінця. Вони в підсумку поступилися ветеранам Одеської області з рахунком 4:1. Отже, срібні нагороди у ветеранів Кременчуцького району.

Варто відзначити в команді насамперед Геннадія Кобу, Анатолія Матяша, Івана Коваленка, Миколу Сухоменюка, Анатолія Малагловця і Андрія Горячковського (села Потоки, Максимівка, Червона Знам’янка, Вільна Терешківка, Запсілля, Кам’яні Потоки, Мала Кохнівка).

 

Анатолій ГОЛОВАНЬ,
голова Полтавської 
обласної організації
ВФСТ «Колос» АПК України

Погода