Стрічка новин - 27-10-2019, 03:10 - admin 803

Види боксерських рукавичок

Вибираємо інтентар для боксу.
Види боксерських рукавичок

Рукавички – один з найважливіших атрибутів боксерської форми. Прототип рукавичок для боксу виготовляли в Стародавній Греції три тисячоліття тому.

Грецькі кулачні бійці обмотували кисті і зап’ястя жорсткими шкіряними стрічками. Стрічки служили для захисту пальців і зап’ясть від ударів і переломів. Однак противнику такі рукавички наносили тяжкі поранення, розсікаючи шкіру на обличчі.

У XIX столітті зростом популярності англійського боксу і прийняттям офіційних правил боксерські рукавички стали обов’язковою деталлю екіпіровки боксерів. Прообразом класичних боксерських рукавичок стала модель американця Джека Бротона. Дизайн його рукавичок виявився настільки вдалим, що їх форма практично без змін дійшла до наших днів.

Які бувають боксерські рукавички

Зараз боксерські рукавички діляться на кілька груп. Їх класифікація залежить від сфери застосування.

Тренувальні рукавички застосовуються в тренувальних залах і в спарингу у боксерів-новачків. Вони не можуть похвалитися хорошою міцністю. Відпрацьовуючи в них удари на боксерській груші, термін служби таких рукавичок можна серйозно скоротити. Щоб переглянути типи таких рукавичок достатньо перейти на сайт Amunicia.com.ua.

Снарядні рукавички розраховані тільки для відпрацювання ударної техніки на боксерських снарядах – грушах, лапах. Їх виготовляють з міцної шкіри або шкірозамінника і набивають щільним наповнювачем.

У спарингу для постановки ударної техніки широко використовуються тренерські рукавички. Вони можуть виконувати функції звичайних рукавичок і боксерської лапи.

Змагальні рукавички використовують тільки для проведення боксерських поєдинків на офіційних змаганнях.

Крім цього існує неофіційний поділ боксерських змагань рукавичок на професійні, що підбираються окремо до кожного виходу на ринг і виготовляються за індивідуальними замовленнями, і рукавички для аматорського боксу.

Рукавички для боксу відрізняються за способом фіксації. Традиційний спосіб, який застосовується в професійному боксі, – шнурівка. Вони жорстко і надійно фіксуються на руці, допомагаючи бійцеві робити потужні, акцентовані і точні удари. Головний їх недолік – одягатися в таку екіпіровку самостійно боксер не зможе. Буде потрібен секундант, щоб їх зав’язати. Для повсякденних тренувань вони погано підходять.

Рукавички з липучкою демократичніші і універсальні. Липка смуга забезпечує досить надійну фіксацію і в той же час дозволяє легко знімати і одягати рукавички самостійно. Вони незамінні для боксерів-любителів.

Існує невірне твердження, що рукавички для боксу вибирають виходячи з розмірів руки. Разом з тим головним фактором для вибору рукавички є вагові параметри бійця. Рукавички також вибирають за вагою. Середня вага рукавички боксера важкої ваги становить 397-510 грамів / 14-18 унцій. Рукавички для підлітка набагато легше – 227 грамів / 8 унцій.

Професійні рукавиці шиють з натуральної шкіри. Для початківців цілком прийнятні комбіновані рукавички. Зовнішню поверхню таких рукавичок шиють зі шкіри, а внутрішню – з високоякісного шкірозамінника.

Погода