Блоги - 02-03-2021, 04:03 - admin 8707

Вісім поспіль. Хто більше?

У другому колі "Ворскла" проведе на власному полі вісім матчів поспіль.
Вісім поспіль. Хто більше?

Складно сказати, як завершиться нинішній сезон для «Ворскли», але в історії команди він все одно залишиться.

Після офіційного підтвердження того, що гра 17-го туру «Маріуполь»-«Ворскла» відбудеться в Полтаві, кількість матчів поспіль, які проведе наша команда на власному стадіоні автоматично зросла до восьми.

Ця серія розпочалася в Полтаві 21-го лютого в номінально виїздному матчі проти «Інгульця». Нагадаємо, тоді через неготовність петровської команди прийняти «Ворсклу» на своєму полі сторони домовилися зіграти в Полтаві.

Другим матчем стала календарна зустріч «Ворскли» та «Олександрії». Третій матч на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського пройде найближчими вихідними між нашою командою та «Маріуполем».

Далі полтавці зіграють два поспіль календарні матчі вдома – проти «Дніпра-1» та «Олімпіка (четвертий та п’ятий матч). У двадцятому турі «Ворскла», згідно календаря, мала їхати в гості до «Шахтаря», однак у першому колі команди погодилися поміняти місцями виїздний і домашній поєдинок (шостий матч поспіль вдома).

І закривають серію календарні матчі на своєму полі проти ПФК «Львів» та «Зорі» (сьомий та восьмий матч).

Зараз складно сказати, чи були аналоги восьми матчів поспіль однієї з команд на власному полі в інших чемпіонатах. Але в історії полтавського клубу це трапляється вперше. Раніше найбільша кількість таких ігор була рівна п’яти. Останній п’ятиматчеві серії були аж в 1989-му році, коли через особливості календаря «Ворскла» двічі протягом сезону грала по п’ять разів поспіль вдома.

Фото УАФ

Погода