Новини - 12-03-2010, 01:03 - sasa 175

Владислав Григоренко – бронзовий призер чемпіонату Європи!

Владислав Григоренко – бронзовий призер чемпіонату Європи!

12 березня, в норвезькому місті Меракер завершилися змагання зі стрільби серед чоловіків у стрілецькій вправі ГП-6 (пневматична гвинтівка, 10 метрів), за підсумками яких наш земляк Владислав Григоренко став бронзовим призером чемпіонату Європи у командній стрільбі у складі національної збірної України.

У першому старті (кваліфікації) Григоренко вибив 590 очок зі 100 можливих і посів в особистій першості 32 місце. Напевно, Владислав сам не задоволений своїм виступом. Адже на чемпіонаті України і на престижних міжнародних змаганнях цього року в Німеччині та Польщі він показував набагато кращі результати (у межах 595-597 очок). У Норвегії наш земляк розпочав свій виступ блискуче. У першій серії з 10 пострілів Григоренко вибив максимум – 100 очок. Але друга серія принесла перший розпач – тільки 96 очок. Потім наш земляк почав поступово виправляти становище: у третій серії – 99 очок, у четвертій – 100 очок (другий максимум), у п’ятій серій – 99 очок. Перед останньою, шостою, серією Григоренко ще був одним з претендентів на вихід до фіналу (до 8-ки кращих). Але, на жаль, в останній серії наш земляк знову «провалився» – вибив лише 96 очок.

Такий же невдалий виступ був і в іншого українця Юрія Сухорукова з Донецька – срібного призера Олімпійських ігор в Пекіні-2008. Він у Меракері виступив ще гірше від нашого земляка: вибив «кандидатську» норму – 589 очок і посів 38 місце в особистій першості.

А найголовніший внесок у те, що збірна України стала бронзовим призером у командній першості здійснив «залізний» снайпер України Артур Айвазян з Сімферополя – олімпійський чемпіон Пекіна-2008. На міжнародних змаганнях Айвазян завжди виступає на найкращому своєму рівні – практично без проблем. Ось і цього разу в Норвегії Артур у першому старті вибив 597 і з четвертим результатом пробився до фіналу. У кваліфікації Айвазян поступився лише одним очком двом лідерам (вони мали по 598 очок): норвежцю Оле Магнусу Баккену і росіянину Сергію Круглову).

Отже за підсумками кваліфікації збірна України показала третій («бронзовий») результат – 1776 очок (А. Айвазян – 597, В. Григоренко – 590, Ю. Сухоруков – 589). Лише 2 очка збірна України програла срібному призеру збірній Норвегії, у якої було 1778 очок (А. Баккен – 598, О. Хансен – 595, О. Брюн – 585). А командним чемпіонам Європи у цій стрілецькій вправі стала збірна Росії – 1789 очок (С. Круглов – 598, Д. Соколов – 597, О. Каменський – 594).

Цікаво, що тут  українці програли росіянам у командній боротьбі, як не важко підрахувати, 13 очок. При цьому наш земляк Владислав Григоренко у кваліфікації «загубив», принаймні, 7 очок від своїх попередніх кращих показників, а донеччанин Юрій Сухоруков від своїх кращих показників «загубив» у Норвегії і того більше – 8-9 очок. Отож, не важко здогадатися, на якому місці була б чоловіча збірна України у цій стрілецькій вправі, якби і Григоренко (майстер спорту міжнародного класу), і Сухоруков (заслужений майстер спорту) продемонстрували цього разу в Норвегії свій справжній «гросмейстерській» рівень.

У даний час Артур Айвазян готується до фіналу в особистій першості, в якій він може розраховувати не лише на «бронзу».

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода