Аматори - 14-04-2011, 07:04 - sasa 153

Володимир Величко – кращий футболіст Лубен

Володимир Величко – кращий футболіст Лубен

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2010 року. Опитування проводили редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція Комунального стадіону «Центральний».

\"ВолодимирРеферендум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів у протягом сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже у восьмий раз (започаткував автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко. Організатори референдуму і цього року вирішили не брати до уваги лубенських футболістів, що виступають у командах майстрів. Це Павло Куций (ПФК «Олександрія»), Сергій Вовкодав («Ворскла» Полтава) і Владислав Рудченко («Буковина» Чернівці), а лише тих гравців, хто захищав честь міста за ФК «Лубни» у чемпіонаті Полтавщини та розіграші Кубка області у 2010 році. Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2010». Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко).

 

Отже, за підсумками референдуму найбільше очок (56) набрав центральний захисник ФК «Лубни» Володимир Величко, який і став кращим футболістом минулого року. Друге місце посів півзахисник ФК «Лубни» Владислав Ковтун (44 очки), а третім став гравець цієї ж команди Роман Литвин, який набрав 35 пунктів. Також, високе четверте місце у кращого гравця останніх двох футбольних сезонів Андрія Загоруйка. Крім вищезгаданих гравців в опитуванні до трійки кращих потрапляли імена лубенських футболістів – Марка Гришановича, Євгена Макаренка, Ігоря Морозюка, Руслана Сухоноса, Дмитра Дубницького, Євгена Четверікова, Романа Макоріна, Руслана Порощая, Дмитра Нечипоренка. Гадаємо, що саме впевнена гра захисника на футбольному полі, який ще й вдало виконував штрафні удари у ворота суперників, вивели Володимира на перше місце. Хоча у минулому чемпіонаті області ФК «Лубни» не потрапив у трійку призерів і невдало зіграв у кубкових поєдинках.

 

Як повідомив Володимир Величко, «гру мільйонів» він поважає і любить за те,  що футбол – найкращий і найвидовищніший вид спорту у всьому світі. А приз від головного редактора газети «Вісник» Людмили Бірюкової лауреат отримає на черговому офіційному домашньому поєдинку ФК «Лубни». До речі, 22 квітня лауреату-2010 виповнюється 23 роки. Тренери, спортсмени і уболівальники міста вітають Володимира з черговим Днем народження і бажають міцного спортивного здоров’я, вдалої гри на чолі захисних редутів головної команди міста та успішно провести новий футбольний сезон у складі ФК «Лубни».

Візитна картка лауреата.
Володимир Величко. Народився 22 квітня 1988 року в Лубнах. Навчався у місцевій ЗНЗ № 1. З третього класу займався футболом (з 9 років – учень Лубенської ДЮСШ). Перший тренер: Олександр Сердюк. Грав за команди ФК «Лубни» і «Локомотив» (Гребінка). Виступав під опікою тренерів Анатолія Гришановича, Анатолія Сірика і Сергія Симоненка. Чемпіон України серед юнаків першої ліги 2001-2002 років у складі команди «ДЮСШ» (Лубни) – тренер Олександр Сердюк. Володар Кубка області-2008 у складі ФК «Лубни» – тренер Анатолій Гришанович. Освіта вища. У 2009 році закінчив Національний університет з фізичного виховання і спорту України (у 2011 році отримав спеціальність: спортивний психолог-магістр). Не одружений. Тимчасово не працює. Друзі: Сергій Вовкодав, Дмитро Мірошниченко, Ігор Хоменко, Руслан Сухонос, Володимир Савельєв. Хоббі: більярд.

На фото: Володимир Величко – кращий футболіст Лубен-2010.                                                                            

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода