Новини - 23-05-2009, 07:05 - sasa 308

Маркоскі – кращий бомбардир \”Ворскли\”?

Маркоскі – кращий бомбардир \”Ворскли\”?

«Ворскла» – «Чорноморець» – 2:1

Маркоскі (31), Цуррі (52) – Левига (20)
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Чеснаков, Медведєв, Цуррі, Єсін (Ґлавіна, 46), Кулаков, Маркоскі, Краснопьоров, Деспотовскі, Сачко (Янузі, 69)
«Чорноморець»: Ширяєв, Бабич, Яценко, Вік.Мельник, Діденко (Балашов, 80), Гришко, Гуменюк, Шандрук, Ребенок, Левига, Ващук (Нудний, 57) 
Попередження: Маркоскі (87). Янузі (88). – Левига (71). Гуменюк (35). Вік.Мельник (45). Яценко (82).

Удари (в площину): 6 (3) – 6 (4)
Кутові: 4 – 1
Оффсайди: 1 – 1

 Полтавській \”Ворсклі\” таки вдалося на мажорній ноті закінчити останню домашню гру сезону. І хоча в гості до Полтави завітав невмотивований \”Чорноморець\”, але цю перемогу важко переоцінити. Команді вдалося достойно попрощатися зі своїми вболівальниками, подякувавши таким чином їм за підтримку протягом водночас успішного, але і суперечливого сезону. І хоча він ще не закінчився (попереду у ”Ворскли” ще два матчі, один із яких – фінал кубку), але в цьому сезоні вдома своїх улюбленців полтавська торсида вже не побачить.
Відсутність особливої турнірної мотивації дозволяла глядачам сподіватися на цікаву гру, перш за все у плані видовищності. Але…Свої корективи внесла погода. Вже другий матч поспіль у Полтаві проходить під супровід зливи, тому командам складно було грати, адже доводилося боротися не лише з суперником, а й з погодніми умовами. Першими до них пристосувалися футболісти ”Ворскли”, які виконали кілька навісів у штрафний майданчик, але окрім неточного удару головою Цуррі у першій половині тайму зі сторони господарів згадати не було чого. А от ”Чорноморець” на 18-й хвилині провів пристрілку: небезпечно головою пробивав Мельник (Долганський м’яч забрав) і вже через дві хвилини відкрив рахунок. Бабич, який підключився до атаки, класною прихованою передачею вивів сам на сам з Долганським Левигу, який без особливих проблем переграв голкіпера ”Ворскли” – 0:1. Після пропущеного голу гравці господарів активізувалися. Двічі міг забивати Сачко. Спочатку нападнику ”Ворскли” не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути навіс Деспотовскі, а на 30-й хвилині відмінну реакцію продемонстрував Ширяєв, який перевів м’яча на кутовий. Гол, як кажуть в таких випадках, назрівав. Розіграш кутового призвів до паніки у штрафній гостей, яку захисники зуміли зупинити лише ціною фолу на молодому Чеснакові неподалік від лінії ширафного майданчика. Вісімнадцять метрів до воріт, прямо по центру – забійна позиція. До м’яча підійшов Маркоскі, який пробив у той кут, де і стояв Ширяєв. Судячм з усього, для кіпера ”Чорноморця” це стало несподіванкою, бо зреагувати на цей удар він так і не встиг – 1:1. Після цього гра заспокоїлася і до кінця тайму переважно тривала в центрі поля.
Дебют же другого тайму ознаменувався голом у ворота одеситів. На 52-й хвилині Маркоскі виконав навіс з кутового на дальню штангу, де Дебатік Цуррі на мить зумів вирватися з щільних обіймів опікуна і ударом зльоту розстріляв ворота Ширяєва – 2:1. Буквально через шість хвилин прекрасну можливість закріпити перевагу ”Ворскли” мав Деспотовскі, який після швидкої контратаки пробивав, здавалося б, напевне. Але м’яч звалився з ноги Філіпа і пройшов поруч зі стійкою. Після такого сплеску гра знову перемістилася в центр поля. Господарі контролювіали перебіг подій, але наприкінці матчу знову дала про себе знати стара хвороба: чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим більше команда притискалася до своїх воріт. Одесити в останні хвилини не стали видумувати нічого нового і просто навішували м’яча у штрафний майданчик. Один із таких навісів на останній компенсованій хвилині захисники ”Ворскли” винесли, але прямо на ногу Гуменюку, який класно пробив здалеку. Долганський кінчиками пальців перевів м’яча у поперечку, після чого він вдарився перед лінією воріт. На добивання поспішили відразу два гравці ”моряків”, які спільними зусиллями заштовхали м’яча у ворота. Але боковий в цьому епізоді зафіксував офсайд, чим викликав море незадоволення зі сторони гравців і тренерського штабу гостей. Але головний арбітр був невблаганним і гол відмінив.

Олександр Полтавець

Погода