Новини - 13-03-2020, 07:03 - admin 703

«Ворскла» й «Маріуполь» вчетверте зустрінуться в Кубку України

Полтавська та маріупольська команда в матчі між собою визначать фіналіста кубкового турніру.
«Ворскла» й «Маріуполь» вчетверте зустрінуться в Кубку України

Сьогодні відбулося жеребкування півфінальної стадії розіграшу Кубка України сезону 2019/20. На своїх суперників чекали «Динамо», «Ворскла», «Маріуполь» та першоліговий «Минай».

Ігор Яворський та Олександра Лобода для полтавської команди визначили не найгірший, проте не найкращий варіант. Підопічним Юрія Максимова доведеться зіграти на виїзді з «Маріуполем». Півфінальна стадія складається з одного матчу, який відбудеться 15-го квітня. Іншу пару півфіналістів склади «Минай» і «Динамо».

Це буде четверта зустріч «Ворскли» й «Маріуполя» в рамках розіграшів Кубка України. В жовтні 2003-го року матч 1/8 фіналу став останнім на чолі полтавської команди для Олега Долматова. «Ворскла» поступилася на виїзді з рахунком 0:5 й російський тренер написав заяву на звільнення. До кінця року з полтавцями працював Олег Моргун, а в другому колі команду тренував уже Володимир Лозинський.

Друге побачення «Ворскли» й «Маріуполя» відбулося також на стадії 1/8 фіналу. У сезоні 2014/15 переможець визначався за підсумками двох матчів. Полтавці спокійно виграли на виїзді завдяки пенальті, який реалізував Ковпак. Перший тайм повторної зустрічі приніс несподіваний результат: гості вигравали 2:0, а один з голів забив Владислав Кулач, який зараз виступає за «Ворсклу». У другому таймі команда Василя Сачка поставила все на місця. Дубль Ковпака й точний удар Громова принесли полтавцям перемогу й путівку до 1/4 фіналу.

Напевно, найболючішої поразки від «Маріуполя» «Ворскла» зазнала в «бронзовому» сезоні. Команди зустрілися в 1/4 фіналу. Ця стадія складалася з одного матчу й проходив він у Полтаві. Після того, як Кулач забив уже за «Ворсклу», здавалося, що проблем з проходом до наступного раунду в нашої команди не буде. Однак голи Борячука і Тотовицького вивели до півфіналу маріупольський колектив.

Таким чином, з трьох кубкових протистоянь два завершилися на користь «Маріуполя» й одне – на користь «Ворскли». Час покращувати статистику.

Олександр Данник

Погода