Матчі - 17-04-2021, 07:04 - admin 14360

“Ворскла” легко перемагає “Зорю”

Владислав Кулач робить перший хет-трик у матчах за полтавську команду.
“Ворскла” легко перемагає “Зорю”

“Ворскла” (Полтава) – “Зоря” (Луганськ) 4:2 (3:0)

Протокол матчу.

Перед матчем «Ворскли» й «Зорі» букмекери бачили фаворитом луганську команду. За гостей говорила більш рівна й солідна у порівнянні з полтавцями гра в другому колі. До того ж гру через дискваліфікацію пропускав один з лідерів «Ворскли» – Ібрахім Кане.

Однак, були свої «скелети в шафі» й у «Зорі». Наприклад, вимушено на позиції правого захисника діяв Дмитро Хомченовський, який більше тяжіє до атакуючих дій. Саме з флангу Хомченовського й прийшов перший гол. На 8-й хвилині спритний Якубу «видряпав» м’яча у Дмитра, пройшов трохи вперед й віддав пас на кілька метрів Степанюку. Руслан знаходився трохи не в кращій позиції, але за рахунок роботи з м’ячем зумів обіграти захисника й пробити з близької відстані повз Васіля – 1:0.

Подвоїла рахунок «Ворскла» на 24-й хвилині. Олександр Скляр віддав хороший пас на Кулача й Влад опинився у своїй стихії: вийшов сам на сам з воротарем. Удар, і за мить м’яч опиняється у воротах – 2:0.

«Зоря» виглядає розгубленою. Полтавці сміливо пресингують суперника, який починає все частіше помилятися в простих ситуаціях. І якщо Руслан Степанюк двічі протягом однієї атаки свою дуель Васілю програв, то Кулач – ні. На 30-й хвилині жахливої помилки припустився Іванісеня й розплата була миттєвою. Знову Кулач користується пасом партнера (на цей раз Степанюка), виходить сам на сам з воротарем і забиває.

Не можна сказати, що гра в першому таймі була односторонньою. «Зоря» теж атакувала, але ці атаки несли набагато менше загрози. Небезпечений вихід Сайядманеша ліквідував Різник, сміливо кинувшись у ноги нападнику луганчан. Врятував свою команду Дмитро й після удару Шахаба з меж штрафного майданчика.

Після свистка на перерву подумалося, що ось зараз Віктор Скрипник почне проводити заміни й спробує щось змінити. Проте на другий тайм вийшли ті ж самі футболісти. На 49-й хвилин Степанюк запресингував опонента на правому фланзі атаки «Ворскли», пройшов уперед й відпасував на Скляра. Олександру пробивати було незручно, тому він «покотив» далі на Кулача. Владу ніхто не заважав оформити перший хет-трик  за «Ворсклу».

Після того, як рахунок став 4:0, усе стало зрозуміло остаточно. Залишалося лише питання, скільки голів і ким буде забито до кінця матчу. «Ворскла» не грала на утримання рахунку й періодично контратакувала. А «Зоря» намагалася забити гол престижу. У підсумку більше пощастило гостям. Активні дії Гладкого спровокували Тілля на автогол, а Фаворов реалізував подачу зі штрафного в виконанні Юрченка.

У «Ворскли» найкращі моменти мав Данило Кравчук, який замінив Кулача. Спочатку нападник не зміг влучити в порожні ворота з гострого кута, а потім його гол відмінили через невеликий офсайд. Відмітимо також і дебютанта. За рахунку 4:1 на полі з’явився сімнадцятирічний захисник Даніїл Хрипчук.

У підсумку маємо впевнену перемогу «Ворскли» з рахунком 4:2. Підопічні Юрія Максимова дещо оживили інтригу в боротьбі за «бронзові» нагороди, але як і раніше все залишається в руках луганської «Зорі».

Олександр Данник

Фото УПЛ

Погода