- 13-05-2009, 09:05 - Nash 252

Ми в Європі!!!

Ми в Європі!!!


Ворскла – Металіст 2:0 (2:0)

 Голи: 1:0 Сачко, \’12, 2:0 Сачко, \’31

Ворскла: Долганський, Краснопьоров, Кулаков, Цуррі, Ярмаш, Чеснаков, Деспотовскі, Медведєв, Маркоскі (Безус, 92), Главіна (Єсін, 70), Сачко (Янузі,84)
Металіст: Бажан, Обрадович, Майдана, Гуйє, Валяєв, Едмар, Семочко, Зезе, Асеведо (Олійник, 46) , Девіч (Слюсар, 83), Бордіян (Гонцарчик, 34)

Ось ми і в Європі!!! Полтавський вболівальник, якого кілька років поспіль годували обіцянками виходу до єврокубків, а натомість давали лише боротьбу за виживання, сьогодні святкує. Улюблена команда, яка тривалий час приносила не дуже приємні емоції, подарувала нарешті свято, яке за значимістю може зрівнятися хіба з історичною перемогою над київським “Динамо”. Попереду фінал у Дніпропетровську. І хоча кожен з нас розуміє, що “Ворскла” на даний момент значно поступається в класі донецькому “Шахтарю”, але в глибині душі все ж сподіваємося, що півфінальна звитяга над “Металістом” – це не межа можливостей нашої команди.
“Ворскла”, якій відводили роль аутсайдера букмекери, розпочала звітну гру надзвичайно активно. Вже перший кутовий біля воріт “Металіста” носив в собі неабияку небезпеку для воріт Бажана. А вже на 3-й хвилині Главіна перевірив Ігоря зі штрафного метрів з 35-ти – голкіпер гостей був на місці. “Металіст” відповів непоганим контролем м’яча на половині поля господарів, але до ударів по воротах справа так і не дійшла. Натомість “Ворсклі” досить швидко вдалося відкрити рахунок. Біло-зеленим на 12-й хвилині вдалася швидка атака правим флангом. Кулаков запустив у штрафну Деспотовскі, який зрячим пасом знайшов ніким не прикритого Сачка. Василю залишалося лише підставити голову – 1:0. Швидкий гол, звісно, приголомшив харків’ян, які до кінця першого тайму так і не змогли оговтатися. “Ворскла” ж на хвилі успіху вже через дві хвилини ледь не подвоїла рахунок: це Маркоскі, випередивши Бажана, пробивав практично з лінії воротарського майданчика головою, але у ворота не влучив. У ці хвилини хоч і більше м’ячем володів “Металіст”, але набагато гостріше атакували господарі, які на 31-й хвилині таки домоглися свого. Знову швидка атака правим флангом завершилася навісом Деспотовскі. На цей раз ситуація для Сачка була набагато складніша. Але форвард “Ворскли” майстерно виграв верхову дуель у Папи Гуйе, і без шансів для Бажана спрямував м’яча у сітку – 2:0. Після такого удару оговталася б не будь-яка команда. “Металіст” же до кінця тайму по інерції спробував атакувати, але нічого небезпечного так і не створив. Запам’яталися лише кілька емоційних діалогів між футболістами, які Ігор Іщенко цілком заслужено нагородив жовтими картками.
По перерві “Ворскла” прогнозовано притислася до своїх воріт. Полтавці вирішили, що краще синиця в руках, ніж журавель в небі, і практично всією командою почали обороняти ту перевагу, яку здобули в першому таймі. “Металіст” опинився у більш звичній ситуації: коли суперник віддає ініціативу і переважно оборняється. Харків’яни затисли господарів на їх половині поля, але самовідданості гравців “Ворскли” у цей вечір можна було позаздрити. “Металіст” атакував непогано, але постійно не вистачало якоїсь дрібниці. То Обрадовічу не вистачило лічених сантиметрів, щоб забити красень-гол з гострого кута, то Зезе обігрує по 3-4 гравців суперника у його ж штрафному майданчику, але пробити так і не дають. Харків’яни навіть забили гол, але за мить до цього боковий арбітр запалив “поза грою”. Мабуть, останній шанс врятувати матч гості втратили на 83-й хвилині. Ганцарчик класно виконав штрафний метрів з 22-х, але і на цей раз забити не вдалося. За “Ворсклу” зіграла стійка. Забий в цьому епізоді поляк, і у “Металіста” залишалося б ще достатньо часу, щоб врятувати матч. Але…
Футболісти “Ворскли”, граючи іноді просто на грані самопожертви, таки довели гру до перемоги, подарувавши Полтаві перший фінал кубку України в історії. Цим самим полтавці практично гарантували собі участь у єврокубках на наступний сезон і загострили і без того напружену боротьбу за Лігу Європи в чемпіонаті. Тепер запорізькому та донецькому “Металургам” і “Дніпру” доведеться розіграти між собою єдину вакантну путівку до Європи. Що обіцяє нам дуже цікаву кінцівку чемпіонату. А от “Металісту” доведеться знову задовольнитися третім місцем. А мрії про повторення кубкового успіху 88-го року вболівальникам харків’ян доведеться відкласти як мінімум до наступного сезону.

Олександр Полтавець

Прес-конференція

Мирон Маркевич, главный тренер ФК \”Металлист\”:

Во-первых, поздравляю \”Ворсклу\” с выходом в финал. Команда сегодня больше хотела выиграть и она выиграла. У нас было территориальное преимущество, но футбол – это не бокс, тут считают не очки, а голы. Мы сразу пропустили, тяжело было отыгрывать два мяча. У нас, конечно, были моменты, но… Еще раз поздравляю \”Ворсклу\” и желаю успехов этой команде.

Иван Дмитриевич Балан, тренер ФК \”Ворскла\”:

Все эмоции остались на поле. Во-первых, хотелось бы поздравить всю Полтаву и область, тех болельщиков, которые за нас переживают. Что-то говорить сверхъестественное сейчас не нужно. Мы сделали свою работу. Результат на табло. Что касается игры, наверное, любителям футбола она понравилась. Футболисты выложились на 100%. Задание и установку на игру выполнили. Как и в каждой игре, есть погрешности, но хорошего было больше. Нам есть, над чем работать.

– Сачко постоянно играл с Папа Гуйе. Чья это была задумка – ваша или Мирона Богдановича?

– Он не играл против Папа, он играл на стандартах у наших ворот. Тут сыграли свою роль антропометрические данные – оба высокие, хорошо играют головой… Всё это перед игрой прорабатывалось, каждый знал свое действие как в атаке, так и в обороне.

– С кем бы вы хотели сыграть в финале?

– Уже всё равно с кем. Обе команды достойны друг друга. Это суперклубы. Будем настраиваться, а там как Боженька даст.

1:0

2:0

После матча – 1

После матча – 2

22-й. №1

22-й. №2

22-й. №3

22-й. №4

22-й. №5

22-й. №6

Погода