Матчі - 01-03-2020, 07:03 - admin 1301

“Ворскла” обігрує “Шахтар”

Першу весняну перемогу полтавцям приніс точний удар Руслана Степанюка.
“Ворскла” обігрує “Шахтар”

“Ворскла” (Полтава)-“Шахтар” (Донецьк) 1:0 (1:0)

Протокол матчу.

Передумови для вдалого результату в матчі проти «Шахтаря» були. Напередодні гри в Полтаві наставник «гірників» Луїш Каштру прийняв рішення грати без кількох провідних виконавців, щоб дати їм відпочити після важкого матчу в Лісабоні.

Хто б що не говорив, але з Пятовим, Степаненком, Ісмаїлі, Тайсоном та Мораєшом асоціюється нинішній «Шахтар» й від перерахованих гравців залежить його гра. З іншого боку, гравців, які вийшли на поле стадіону «Ворскла», дублерами теж язик не повертається назвати. Болбат, Кривцов, Коноплянка і Марлос – гравці збірної України. Хочолава вже має досвід виступів у єврокубках. Клас і майстерність бразильських футболістів не викликають питань.

Все ж думка про те, що гості грають без лідерів, додала сміливості ворсклянам. З перших хвилин вони застосовували високий пресинг і не без успіху. Спочатку «Ворскла» створила кілька напівмоментів. А на 30-й хвилині відкрила рахунок. Скляр «з’їв» суперника у штрафному майданчику донеччан, пройшов ближче до воріт й вчасно віддав пас на Степанюка. Руслан ударом в один дотик вразив порожні ворота.

«Шахтар» вперше серйозно потурбував Різника незадовго до перерви. Це Марлос хитро пробивав з-за меж штрафного майданчика. Воротар ворсклян витягнув м’яча з правого нижнього кута воріт і перевів його на кутовий.

Після перерви «Ворскла» продовжила гнути свою лінію. «Шахтар» більшими силами йшов уперед і для полтавців з’явилося більше вільних зон. В одну з них увірвався Кане, який класно опрацював діагональну передачу й виграв по швидкості в захисника, що дозволило вийти сам на сам з Шевченком. Малійський легіонер ворсклян пробивав у ближній кут, але у ворота не влучив. Через кілька хвилин зовсім трішки не вистачило Кулачу для того, щоб ударом головою подвоїти рахунок.

Найкращий момент «Ворскла» втратила за десять хвилин до фінального свистка. Знову Кане прорвався лівим флангом й прострелив на Кулача. Владу залишалося піти на м’яч і вразити порожні ворота. У цьому моменті «Шахтар» врятував Хочолава, який встиг випередити нападника полтавців.

«Шахтар» намагався грати в свою звичну гру й без паніки розігрувати комбінації «до вірного». Проте проти організованої оборони «Ворскли» нічого вдіяти так і не зміг. Не допомогло «гірникам» і вилучення одного з кращих в складі полтавців Олександра Скляра. Підопічні Максимова стояли стіною й подарували вболівальникам свято. А головне, команда довела невипадковість хорошої гри в попередньому матчі проти «Динамо». Крім результату сьогодні в нашої команди була гра, яку приємно дивитися й на яку прийде вболівальник.

Олександр Данник

Погода