Матчі - 30-10-2019, 11:10 - admin 986

“Ворскла” перериває смугу невдач перемогою в Кубку України

Завдяки мінімальній перемозі над "Колосом" полтавці виходять у чвертьфінал.
“Ворскла” перериває смугу невдач перемогою в Кубку України

“Колос” (Ковалівка)-“Ворскла” (Полтава) 0:1 (0:0)

Протокол матчу.

Матч 1/8 фіналу Кубка України проти ковалівського «Колоса» мав надважливе значення для головного тренера «Ворскли» Віталія Косовського.

У мережі вперто ширилися чутки, що тривають пошуки нового керманича для полтавців і період Косовського в Полтаві підходить до завершення. Потенційна поразка від «Колоса» однозначно на руку Віталію Владиславовичу не зіграла б. Тому він виставив на матч «стару» гвардію. У старті вийшли Сапай і Мартиненко. Повернулися на поле Габелок, Артур і Петровіч. З вчорашніх дублерів місце знайшлося лише для воротаря Різника. У підсумку такий хід себе виправдав. «Ворскла» пройшла далі й Косовський точно залишається як мінімум ще на один матч.

Перший тайм обидві команди провели кволо, на двох не завдавши жодного удару в ствір воріт. Було багато холостої бігової роботи й неточних передач. Видовище, яке ніяк не відповідало статусу матчу команд Прем’єр-Ліги.

У перерві Віталій Косовський провів дві заміни: замість Сапая, який «висів» на жовтій картці й був близьким до вилучення, з’явився Козиренко, а замість Артура – Мельничук. Саме Козиренку судилося стати героєм матчу. На 68-й хвилині гравці «Колоса» не встигли повернутися назад після розіграшу стандартного положення. «Ворскла» провела контратаку, в результаті якої чотири гравці гостей вийшли на одного захисника. Луїзао віддав пас вправо на Козиренка і Юрій технічно пробив повз голкіпера суперника.

Цей гол став логічним підсумком переваги, якою «Ворскла» володіла в другому таймі. Полтавці повністю переграли суперника й до результативного удару Козиренка могли забивати двічі. Ударам Габелка й Баєнка головою трохи не вистачило влучності.

Пропустивши гол, «Колос» намагався відігратися. Проте ці спроби були не дуже наполегливими й захист «Ворскли», який не вирізняється останнім часом надійністю, з ними справлявся. В кінці матчу пенальті картинним падінням в штрафному майданчику полтавців намагався заробити Лисенко – Козиряцький правильно розібрався в епізоді й показав грати далі.

1:0 – закономірна перемога «Ворскла», яка була дуже потрібна головному тренеру й команді. Сподіваємося, що кубковий успіх стане для полтавців початком виходу з ігрової кризи.

Олександр Данник

Фото: koloskovalivka.com

Погода