Матчі - 03-08-2019, 09:08 - admin 1009

«Ворскла» поступається в Чернігові

«Десна» перемагає за рахунок кращої реалізації гольових моментів.
«Ворскла» поступається в Чернігові

“Десна” (Чернігів) – “Ворскла” (Полтава) 2:0 (1:0)

Протокол матчу.

На жаль, і другий матч нового сезону не приніс «Ворсклі» очок. Полтавська команда знову по грі як мінімум не поступилася супернику, але забити бодай один гол не змогла.

Хоча розпочинали ворскляни матч у Чернігові проти «Десни» впевнено. Саме полтавці більше володіли м’ячем, пресингували, частіше подавали кутові й виконували передачі до штрафного майданчика. Але з ударами по воротах було не густо. Єдиний вартий уваги момент – постріл Васіна метрів з двадцяти за активного спротиву захисників. М’яч пройшов на пару метрів вище воріт Паста.

Натомість «Десна» забила, реалізувавши чи не першу свою нагоду. Артур спробував красиво обіграти суперника біля лицевої лінії і впав. Бразилець тримався за обличчя й усім своїм виглядом показував, що проти нього порушували правила. Фол, можливо, й був, але головний арбітр показав грати. Відразу ж пішла швидка контратака господарів, яку класним ударом у лівий нижній кут воріт Ткаченка завершив Калитвинцев – 1:0.

Гол абсолютно ніяк не вплинув на характер гри. «Ворскла» намагалася придумати щось попереду, а «Десна» вперто чекала на свій шанс. Перед самою перервою полтавцям вдалося нарешті створити хорошу гольову нагоду. Втім, Мартиненко, пробиваючи в дотик з близької відстані, поцілив у поперечку.

На початку другого тайму «Десна» могла подвоїти рахунок. Нападник чернігівців зрячим ударом перекидав Ткаченка – воротар ворсклян в останній момент перевів м’яча на кутовий. Що стосується «Ворскли», то свій найкращий момент, як і в першому таймі, вона змарнувала. Чеснаков замикав подачу з штрафного від Ребенка, але Паст м’яча відбив. Капітан ворсклян спільно з партнерами змогли організувати пас на «п’ятачок», де знаходився Петровіч. Удар у півзахисника полтавців не вийшов – вище воріт.

А вже через пару хвилин «Десна» зняла всі питання відносно переможця матчу. Грубо помилився Чеснаков, який підсковзнувся, виконуючи пас назад на Ткаченка. Воротар кинувся виправляти помилку партнера, але завадити пасу до штрафного майданчика не зміг. Філіппов отримував передачу від партнера, перебуваючи спиною до порожніх воріт і знаходячись під опікою Мартиненка. У цьому випадку Олександр прийняв єдино правильне рішення – пробив практично відразу без повного розвороту. Так рахунок став 2:0.

У цей момент арбітру можна було давати фінальний свисток. По перших двох матчах можна сказати, що певний малюнок гри «Ворскла» Віталія Косовського має. Але футболістам банально не вистачає майстерності, щоб реалізувати часом навіть дуже непогані комбінації. Можливо, щось вийде через тиждень в домашньому матчі проти ФК «Львів».

Олександр Данник

Фото: desna.football

Погода